Consument heeft te veel aanvullende zorgverzekeringen

24/11/2008 07:56

FBTO

Leeuwarden - Veel consumenten betalen onnodig voor hun aanvullende zorgverzekering. Ruim driekwart (76,5 procent) is verzekerd voor aanvullende zorg waarvan geen gebruik wordt gemaakt. De aanvullende kraamzorg- en orthodontie zijn het minst relevant. Dit blijkt uit onderzoek van internetverzekeraar FBTO.

Vooral voor aanvullende verzekeringen als tandarts, fysiotherapie en kraamzorg zijn consumenten vaak beter verzekerd dan ze zelf denken. Consumenten hebben een zorgverzekering met een veelal voorgedefinieerd pakket en blijken hierdoor vaak onnodige aanvullende verzekeringen te hebben. Verder blijkt dat zestig procent van de zorgverzekerden goedkoper uit denkt te zijn indien zij het zorgpakket zelf samenstellen.

Top 3 van minst relevante aanvullende verzekeringen


1. Kraamzorg (93%)


2. Orthodontie (87%)


3. Alternatieve geneeswijzen (80%)

Inzicht in dekking niet juist

Bij consumenten die denken hun zorgverzekeringen wél goed geregeld te hebben, blijkt dit niet altijd het geval. Eén op de tien heeft namelijk geen idee of men goed verzekerd is. Daarnaast is er een grote groep consumenten die wel een aanvullende zorgverzekering heeft, maar daar helemaal geen behoefte aan heeft. "Geld uitgeven aan een verzekering waar geen waarde aan wordt gehecht is zonde. In het bijzonder consumenten die in een verzekering zitten met een veelal voorgedefinieerd

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://fbto.newsclipper.nl