Nederlandse Musical Opleiding naar Internationaal niveau

24/11/2008 09:50

Broadway Academy B.V.

Amsterdam - De Broadway Academy en de Guildford School of Acting, kortweg GSA in London, hebben eind oktober een Memorandum of Understanding getekend. Dit is een belangrijke stap op weg naar verdere professionalisering van de musical opleidingen in Nederland.

In de intentieverklaring is als eerste vastgelegd dat 'er voldoende redenen zijn om het contact verder uit te bouwen en te ontwikkelen' met als doel om de succesvolle GSA Undergraduate Course to Bachelor of Arts (hons) in Musical Theatre ook aan de Broadway Academy te gaan geven. Simpel gezegd houdt dat in dat deze hoogstaande opleiding binnenkort ook gewoon in Nederland kan worden gevolgd.

Uitgebreide mogelijkheden op Broadway Academy

Stanley van Wel (directeur van de Broadway Academy) licht verder toe: "Voor afgestudeer-den wordt de mogelijkheid geopend om door te stromen naar de vervolgstudie tot Master of Arts in Musical Theatre aan GSA." Er worden meer mogelijkheden geopend. De door Broadway Academy ontwikkelde Post-HBO Opleiding tot Docent Musical (Post-Graduate Course Teaching Musical Theatre) kan na accreditatie ook aan GSA worden gevolgd.

Niveau stijgt sterk door universitaire graad

De positieve ontwikkelingen op musicalgebied gaan nog verder. Stanley van Wel geeft aan: "GSA heeft net een samenwerkingsverband gesloten met de Universiteit van Surrey. De eerder genoemde GSA Undergraduate Course to Bachelor of Arts (hons) in Musical Theatre leidt tot een 'graad' van de Universiteit van Surrey. Dat zorgt ook voor een opmerkelijk verschil in status." Dit past in het streven van de Broadway Academy om in Nederland het musicalonderwijs naar een nog hoger niveau te tillen. Overigens draagt de uitwisseling van leraren daar ook aan bij. De GSA Undergraduate Course zal naar verwachting in september 2010 in Amsterdam van start gaan.





http://www.broadwayacademy.nl

http://www.broadwayacademy.nl