Nieuwe studentenoordelen: WO Bedrijfskunde scoort het beste

24/11/2008 09:55

Studiekeuze123

De studierichting WO bedrijfskunde scoort het beste bij de studentenoordelen studeerbaarheid, voorbereiding op de loopbaan en inhoud van de studie. Dit is de uitkomst van de Nationale Studenten Enquete die vanaf vandaag op www.studiekeuze123.nl te vinden is.

Als je het studentenoordeel 'studeerbaarheid' het zwaarst laat wegen zijn de meest gewaardeerde studierichtingen: 1. WO Bedrijfskunde (particulier), 2. WO Gedrag en samenleving, 3. WO Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen, 4. WO Agrotechnologie, 5. HBO Game Architecture and Design, 6. WO Plantenwetenschappen, 7. WO Biotechnologie, 8. WO Dierwetenschappen, 9. WO Bodem, water en atmosfeer en 10. WO Restauratie en Conservering. 'Studeerbaarheid' is het meest gebruikte criterium en houdt in of de studie in de praktijk goed te doen is binnen de tijd die ervoor staat. Op www.studiekeuze123.nl kun je zelf bepalen welke criteria je het zwaarst laat wegen. Studiekeuze123.nl geeft een persoonlijke ranglijst van studies die wordt bepaald door de individuele voorkeur van aankomende studenten over welke criteria het belangrijkste zijn. Wanneer je bijvoorbeeld het 'studentenoordeel voorbereiding op de loopbaan' of het 'studentenoordeel inhoud van de studie' het zwaarst laat wegen, verschijnen de particuliere studierichting HBO Fysiotherapie, WO Biologie en WO Milieu-natuurwetenschappen ook in de toptien.

Nationale Studenten Enquete

In de Nationale Studenten Enquete beoordelen studenten allerlei aspecten van hun opleiding met een rapportcijfer zoals inhoud, voorbereiding op loopbaan, studeerbaarheid, keuzeruimte, samenhang, werkvormen, docenten, communicatie, gebouwen en faciliteiten. Tussen 2006 en 2008 zijn zo'n 50.000 studenten ondervraagd. Het onderzoek is uitgevoerd door Choice, het samenwerkingsverband van het Hoger Onderwijs Persbureau en Research voor Beleid. De resultaten van het onderzoek zijn opgenomen in de Studiekeuzedatabase (www.studiekeuzeinformatie.nl). Naast www.studiekeuze123.nl worden ze gepubliceerd in de Keuzegids Hoger Onderwijs.

www.studiekeuze123.nl

Op www.studiekeuze123.nl kun je meer dan 2500 erkende opleidingen met elkaar vergelijken op verschillende aspecten zoals de kwaliteit van het onderwijs, baankans, startsalaris en studentenoordelen. Je kunt zelf bepalen welke criteria je belangrijk vindt en kijken welke studie het beste bij je past. Op Studiekeuze123.nl vind je ook open dagen, tot welke opleiding je toegang hebt met je havo- of vwo-profiel en bachelor-master aansluitingen. Studiekeuze123.nl is een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse instellingen voor hoger onderwijs (HBO-raad, VSNU, en PAEPON) en de studentenorganisaties LSVb en ISO, en is mede mogelijk gemaakt door het ministerie van OCW. SURFfoundation, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het hoger onderwijs en onderzoek coördineert de uitvoering.





http://www.studiekeuze123.nl