Gemeente Anna Paulowna


LTO en hoogheemraadschap praten verder over waterbeheersing

LTO Noord/KAVB en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier spraken dinsdag 18 november 2008 bij BolleNoord in t Zand gesproken over waterbeheersing en de wateroverlast van 5 oktober.

Een interne evaluatie van HHNK wees uit dat het hoogheemraadschap zijn uitvoerende taken in het getroffen gebied goed heeft vervuld. Op zaterdag is het voormalen begonnen en hebben de rayonbeheerders duikers en waterafvoeren nagelopen.
Zondag zijn de beschikbare noodpompen ingezet op de plaatsen waar de meest extreme regenbuien vielen.

Alle aandacht vooral uit naar de wateroverlast en de problemen voor mens en dier. Pas daarna begon het bestuur aan het informeren van burgemeesters en andere verantwoordelijken in de hulpverlening. Het hoogheemraadschap zal de bezetting van het op 5 oktober overbelaste alarmnummer verbeteren.

Oplossingen
De knelpuntenanalyse en de schade-inventarisatie van LTO Noorfd/KAVB zijn uitvoerig aan de orde gesteld. Het hoogheemraadschap gaat samen met met LTO Noord/KAVB op zoek naar oplossingen.

Verder gaan beide organisaties bekijken welke lessen voor de toekomst uit de gebeurtenissen van 5 oktober 2008 kunnen worden getrokken.

LTO Noord/KAVB en het hoogheemraadschap hebben ook afgesproken met grotere regelmaat te overleggen.