Gemeente Cromstrijen


Zelfbediening in bibliotheek

(24-11-2008)

HOEKSCHE WAARD - Bibliotheek Hoeksche Waard gaat over op zelfbediening. Maandag 1 december in de vestiging Oud-Beijerland en maandag 5 januari 2009 is de vestiging Puttershoek aan de beurt. In de loop van 2009 volgen de overige zes vestigingen.

Zelfbediening

In de bibliotheek komen computers te staan, waarmee klanten zelf hun boeken en andere materialen kunt lenen, inleveren en verlengen. Er wordt dan niet meer gewerkt met een uitleenbalie. Ondanks dat het niet moeilijk is, zullen de eerste weken medewerkers bij de apparaten staan om uitleg te geven. Zelfbediening zorgt voor meer privacy voor de klanten. Zowel bij het inleveren als lenen van materialen worden er bonnen afgedrukt, hierop staat dan zwart op wit de materialen die geleend of ingeleverd worden. Het bibliotheekpersoneel dat nu nog nodig is voor de uitleenbalies kan anders ingezet worden. Bijvoorbeeld voor informatie verstrekken, het zoeken naar boeken, het ontvangen van groepen schoolkinderen en het helpen in de Skoolzone.

Nieuwe pas

Met de invoering van zelfbediening gaat de bibliotheek ook over op een nieuwe bibliotheekpas. Binnenkort kunnen de oude passen ingeruild worden voor een nieuwe. Voor het lenen en verlengen van boeken is altijd een pas nodig.

Meer informatie

www.bibliotheekhoekschewaard.nl