Gemeente Laarbeek


Aanpassingen rotonde Gemertseweg

BEEK EN DONK De rotonde op de Gemertseweg/Broekdalerbaan (N279) wordt stevig aangepakt. Al langere tijd zijn er problemen met de doorstroming van de rotonde en nu gaat de provincie deze aanpakken.

De Provincie Noord-Brabant heeft Arcadis de opdracht gegeven het probleem te analyseren en een oplossing te geven. Arcadis heeft gekozen voor een uitbreiding van de rotonde naar twee rijstroken, aan de binnenzijde van de rotonde wordt een extra rijstrook aangelegd. De wegen naar de rotonde krijgen een in- en uitvoegstrook. Deze relatief eenvoudige ingreep leidt tot een maximale verbetering van de doorstroming op de rotonde. De werkzaamheden duren ongeveer drie maanden waarbij er naar wordt gestreefd om zo min mogelijk overlast te veroorzaken.

Op 24 en 25 november starten de voorbereidingen met onder andere het plaatsen van tijdelijke verkeerlichten. Het echte werk zal begin december 2008 van start gaan en in maart 2009 zijn afgerond. Tijdens de uitvoering zal de overlast beperkt zijn, omdat het verkeer dan volledig doorgang kan vinden. Naar verwachting zal rond half januari 2009 slechts eenmalig gedurende een weekend een (gedeeltelijke) afsluiting plaatsvinden van de rotonde. In dat weekend zullen omleidingroutes worden ingesteld.