Politie Haaglanden

Persberichten 24 november

Haaglanden, 24-11-2008

Onder de neus van agenten
Den Haag Politieagenten zagen maandagochtend 24 november om 01.00 uur op de Vaillantlaan een aanrijding gebeuren. Een 23-jarige automobilist botste achterop een andere auto. De agenten boden de 23-jarige aan te helpen met het schadeformulier. De man verspreidde echter een dusdanige alcohollucht dat agenten bij de man een blaastest afnamen. Hij blies 945 ugl en moest direct zijn rijbewijs inleveren. Bij een alcoholcontrole 23 november op het Prins Bernhardviaduct tussen 18.00 uur en 20.30 uur controleerde de politie 233 automobilisten. Een 25-jarige man uit Den Haag reed onder invloed en moest blazen. Hij blies 435 ugl. De Hagenaar ging met een proces verbaal en een tijdelijk rijverbod naar huis.
De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Hardleerse bromfietser
Den Haag De politie zag zondag 23 november rond 20.30 uur een 19-jarige Haagse bromfietser door het rode licht rijden op de kruising Zuiderparklaan met de Escamplaan. De 19-jarige negeerde vervolgens niet alleen het stopteken van de agenten, maar ook het rode licht op de kruising Dierenselaan met de De La Reyweg. Daarna reed hij tegen het verkeer in de La Reyweg op. De agenten brachten de verdachte tot stilstand en vervoerden hem naar het politiebureau. Daar kreeg hij meerdere processen-verbaal. Hier bovenop ontving de 19-jarige een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs. Omdat dit laatste feit al de vierde keer betrof, namen de agenten de bromfiets in beslag.

Rijbewijs kwijt
Den Haag - Een 61-jarige Haagse automobilist viel zondag 23 november om 19.25 uur op omdat hij op de Marnixstraat reed zonder verlichting. Politieagenten controleerden de Hagenaar en al snel werd duidelijk dat de man onder invloed was. Hij blies 635 ugl. Aan het politie bureau bleek dat de Hagenaar al sinds 1996 reed met een ongeldig verklaard rijbewijs en dat hij meerdere keren was aangehouden voor het rijden onder invloed. De agenten namen de auto van de man in beslag, hij ging zonder rijbewijs en met meerdere processen verbaal naar huis. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Veelpleger blijft in de cel
Naaldwijk/Westland De 33-jarige Haagse veelpleger die donderdag 20 november om 13.00 uur een winkeldiefstal pleegde is in hechtenis gehouden. De man werd vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris die besliste dat de man in hechtenis moest blijven. Een agent die donderdag j.l. in het winkelcentrum De Tuinen op zijn vrije dag een lekker broodje wilde eten, betrapte de man op het moment dat hij met drie dozen speelgoed (winkelwaarde ruim 200 euro) een winkel verliet zonder daarbij te betalen. Hij liet zijn broodje direct staan en rekende de Hagenaar in.

Hockyefeest eindigt in mineur
Naaldwijk/Westland Politieagenten moesten zondagavond 23 november om 20.30 uur bemiddelend optreden, nadat een hockyefeest op het sportpark De Hoge Bomen in een massale vechtpartij eindigde. Diverse personen kregen klappen en/of waren zelf betrokken bij de gewelddadigheden. Aangezien alle direct betrokkenen de nodige alcohol hadden genuttigd, adviseerden de agenten om na een nachtje rust aangifte te komen doen.

Passagiere (84) overlijdt na ongeval
Delft Een 84-jarige vrouw uit Delft, die als passagiere in een auto meereed, overleed zondag 23 november om 14.40 uur na een ongeval op de kruising Diepenbrockstraat met de Buitenhofdreef. Een 49-jarige automobilist uit Delft botste tegen een 26-jarige plaatsgenoot. Na het ongeval raakte de auto van de 49-jarige met daarin de 84-jarige vrouw in een slip en kwam tegen een boom tot stilstand. De vrouw verloor daarbij het bewustzijn. Een 27-jarige passerende arts reanimeerde de vrouw, maar dit mocht niet meer baten. Zij overleed ter plaatse. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Jongeren bemoeilijken hulpverlening
Delft Twee jongeren (19 en 23 jaar) bemoeilijkten zondag 23 november om 18.00 uur het werk van de politie. Agenten waren op weg naar een ongeval met gewonden op de Buitenhofdreef. Ter hoogte van de Van der Slootsingel moesten de agenten stoppen, omdat de 19-jarige op de rijbaan bleef staan en zodoende de doorgang voor de politie belemmerde. Toen de agenten uiteindelijk via het trottoir om de man heen konden rijden, gaf hij een klap op de auto waardoor de geluidssignalen van de politieauto defect raakten. Aangezien inmiddels een tweede surveillanceauto bij het ongeval was gearriveerd, besloten de agenten de man aan te houden. Ook een 23-jarige plaatsgenoot bemoeide zich met het geheel en belemmerde de agenten in hun werk. Beiden kregen een proces-verbaal.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
Zoetermeer Politieagenten ontmantelde maandagochtend 24 november om 08.00 uur in een woning aan de Oxfordstraat een hennepkwekerij. In de woning troffen de agenten in twee slaapkamers circa 400 hennepplanten aan. Ook de zolderetage stond vol met hennepplanten. Het energiebedrijf constateerde dat de stroom buiten de meter werd afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bewoners. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.