M*A*C AIDS Fund steunt behandeling en preventie van hiv in Zuid-Afrika met US$2,5 miljoen

JOHANNESBURG, Zuid-Afrika, November 24 /PRNewswire/ --
- Consumenten in 16 landen hebben geld ingezameld voor programma's van UNICEF en NOAH die voornamelijk hulp bieden aan vrouwen en kinderen. Via een nieuw subsidieprogramma van M*A*C AIDS Fund is US$2,5 miljoen beschikbaar gesteld voor de bestrijding van hiv en aids in Zuid-Afrika. Het geld is bedoeld voor UNICEF Zuid-Afrika en Nurturing Orphans of AIDS for Humanity (NOAH), voor het testen en behandelen van zwangere vrouwen en het verbeteren van de infrastructuur van de gemeenschappen, hetgeen een betere verzorging waarborgt voor aidswezen.
(FOTO: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20081124/NY47834) In Zuid-Afrika zijn de kinderen bijzonder zwaar getroffen door de aidsepidemie, 280.000 kinderen leven met de ziekte en 1,4 miljoen kinderen hebben een of beide ouders verloren.
In 16 landen hebben klanten van M*A*C Cosmetics US$2,5 miljoen ingezameld, met bedragen van US$14 door de aankoop van VIVA GLAM lippenstiften en lippenglans. De totale verkoopprijs van de producten was bestemd voor het M*A*C AIDS Fund.
"Onze verantwoordelijkheid als mondiaal bedrijf is om te investeren in geïntegreerde en duurzame hiv/aidsinitiatieven en -programma's," zei Nancy Mahon, Senior Vice Manager van M*A*C Cosmetics en Executive Director van het M*A*C AIDS Fund. "Deze samenwerking zal van waardevolle invloed zijn op de aanpak van de alarmerende en stijgende aantallen hiv/aidspatiënten in Zuid-Afrika, een samenwerking met twee belangrijke plaatselijke organisaties die zich aan de frontlinies bevinden en die het probleem door en door kennen."
Van de nieuwe subsidie voor het M*A*C AIDS Fund is US$2 miljoen bestemd voor UNICEF voor hiv-testen en voor de behandeling van zwangere vrouwen en kinderen in de provincies KwaZoeloe-Natal, Noordwest en Limpopo, die samen 50 procent uitmaken van de 5,7 miljoen mensen die met hiv/aids leven in het land. Naast de uitbreiding van programma's ter voorkoming van hiv-overdracht van moeder op kind biedt deze subsidie provinciale regeringen de mogelijkheid om hiv-testen toe te voegen aan bestaande vaccinatieprogramma's. Hiermee zal het mogelijk zijn om te kunnen vaststellen welke kinderen hiv-positief zijn, zodat die kinderen verzorgd en behandeld kunnen worden. Het programma zal ook in de behandeling voorzien van 36.000 zwangere hiv-positieve vrouwen ter voorkoming van hiv-overdracht op hun baby's, alsook in doorlopende antiretrovirale medicijnen voor meer dan 5.000 vrouwen en kinderen. In Zuid-Afrika sterven jaarlijks 25.000 kinderen tussen nul en vier jaar aan aids en twee van de vijf moeders die met hiv geïnfecteerd zijn hebben geen toegang tot antiretrovirale geneesmiddelen, die voorkomen dat moeders hiv doorgeven aan hun ongeboren kinderen.
"De samenwerking tussen UNICEF en het M*A*C AIDS Fund zal ervoor zorgen dat moeders en kinderen meer toegang hebben tot deze diensten, door de diensten aan te bieden waar de grootste behoefte bestaat, namelijk op het platteland en in afgelegen gebieden," zei Ngashi Ngongo, UNICEF Chief of Health in Zuid-Afrika. "Met dit initiatief zal het aantal nieuwe hiv-infecties in kinderen kunnen dalen, moeders kunnen in leven blijven en het aantal wezen zal minder worden."
Met de subsidie van US$500.000 voor NOAH kan worden voorzien in fundamentele behoeften en diensten voor de 1,4 miljoen aidswezen in Zuid-Afrika, waar het aantal adopties met bijna 13 procent gedaald is vergeleken met het afgelopen jaar. De 107 gemeenschaps-"Arken" van NOAH bieden voedsel, kleding en middelen voor hygiënische verzorging en ontsmetting, voor naar schatting 5000 kinderen.
"Deze donatie geeft ons een bijna dubbele capaciteit om te bouwen aan een ondersteuningssysteem binnen Zuid-Afrikaanse gemeenschappen voor de verzorging van kwetsbare kinderen die hun ouders hebben verloren aan hiv en aids," zei Isabel Hancock, Chief Executive Officer van NOAH. "Deze subsidie biedt gemeenschappen de mogelijkheid om een omgeving te creëren waar wezen en andere kwetsbare kinderen kunnen opgroeien tot actieve burgers van Zuid-Afrika die hun dromen kunnen realiseren."
"Ik verbaas me steeds weer over de kracht van een VIVA GLAM lippenstift of lippenglans," zei M*A*C Cosmetics Global President en M*A*C AIDS Fund Chairman John Demsey. "In dit geval zal de verkoop van honderdduizenden VIVA GLAM producten twee vernieuwende en baanbrekende hiv/aidsprogramma's in Zuid-Afrika ondersteunen. De twee organisaties die wij ondersteunen met deze internationale samenwerking hebben een grondige kennis van de behoeften van hun land, hetgeen hen in een unieke positie plaatst om uitgebreide programma's op te zetten en uit te voeren die de aidscrisis in Zuid-Afrika aanpakken. Klanten van VIVA GLAM mogen trots zijn dat zij een directe bijdrage leveren aan de internationale strijd tegen hiv/aids." Het M*A*C AIDS Fund begon in 2000 met de ondersteuning van de hiv/aids programma's en heeft sindsdien al meer dan US$10 miljoen subsidie verleend in Zuid-Afrika alleen. In Zuid-Afrika is VIVA GLAM verkrijgbaar in 13 M*A*C Cosmetics zaken, vijf ervan zijn gevestigd in Johannesburg, een in Pretoria, vier in Kaapstad, twee in Durban en een in Port Elizabeth. De volgende 16 M*A*C markten doen ook mee met dit initiatief: Oostenrijk, België, Dubai, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongkong, Japan, Korea, Nederland, Zuid-Afrika, Spanje, Zweden, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.
Over het M*A*C AIDS Fund
Het M*A*C AIDS Fund, hart en ziel van M*A*C Cosmetics, is opgericht in 1994 ter ondersteuning van mannen, vrouwen en kinderen wereldwijd die zijn aangetast door hiv/aids. MAF is een pionier in de geldelijke ondersteuning van hiv/aids en biedt financiële steun aan organisaties die werkzaam zijn in gebieden waar hulp voor de bevolking vrijwel niet aanwezig is. MAF is de grootste, niet-farmaceutische, corporatieve geldschieter en focust zich op de link tussen armoede and hiv/aids door een wereldwijde ondersteuning van diverse organisaties die een grote variatie aan diensten bieden aan mensen met hiv/aids. Tot op heden heeft MAF US$130 miljoen ingezameld, met de verkoop van M*A*C's VIVA GLAM lippenstift en lippenglans, waarvan 100 procent van de verkoopprijs wordt ingezet in de strijd tegen HIV/AIDS. Ga voor meer informatie naar www.macaidsfund.org.
OVER UNICEF
UNICEF opereert in meer dan 150 landen en territoriums en helpt kinderen overleven en gedijen, van de vroege kinderjaren tot adolescentie. UNICEF is 's werelds grootste leverancier van vaccinaties voor ontwikkelingslanden en biedt hulp op het gebied van gezondheid, voeding, goed water, ontsmetting en kwaliteitsbasisonderwijs voor alle jongens en meisjes, en het beschermt kinderen tegen geweld, exploitatie en aids. UNICEF wordt geheel gefinancierd door vrijwillige bijdragen van personen, bedrijven, stichtingen en overheid. OVER NOAH
Zuid-Afrika staat voor zijn grootste humanitaire uitdaging - de schatting Is dat er in 2015 2,5 miljoen kinderen zijn die kwetsbaar zijn door de hiv/aids pandemie. Sinds de oprichting in 2002, heeft NOAH gewerkt aan de verlichting van de benarde situatie waarin de gemeenschappen die te maken hebben met deze pandemie verkeren. Momenteel is NOAH werkzaam in 107 gemeenschappen en biedt het uitgebreide training en ondersteuning aan personeel, vrijwilligers en commissieleden. NOAH voorziet deze gemeenschappen van de nodige hulpmiddelen om subsidie-aanvragen beter te laten verlopen, om voedsel te garanderen en om leden van de gemeenschap de benodigde vaardigheden en het zelfvertrouwen te geven, zodat ze voor hun eigen wezen en kwetsbare kinderen kunnen zorgen. Verder biedt NOAH studie-ontwikkelingsprogramma's, met behulp waarvan de kinderen zich kunnen ontwikkelen tot sterkere burgers van Zuid-Afrika.
Contact:
Amy Juaristi

+1-212-445-8252
ajuaristi@webershandwick.com
Amy Juaristi, +1-212-445-8252, ajuaristi@webershandwick.com, van Weber Shandwick voor het M*A*C AIDS Fund; Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20081124/NY47834