Gemeente Lelystad

Winnaars verkiezing Vrijwilliger van het jaar 2008

De winnaars van de verkiezing van de Vrijwilliger van het jaar 2008 zijn vrijdag 21 november bekend gemaakt. De prijs Vrijwilliger van het jaar 2008 ging naar dhr. Olaf Oosterman. De prijs voor de vrijwilligersgroep van 2008 is voor de vrijwilligers van de Bataviawerf.

Winnaar

Citaat uit het juryrapport over dhr. Olaf Oosterman, vrijwilliger van het jaar 2008:

De heer Oosterman zorgt er door zijn onvoorwaardelijke inzet bij de stichting Leef Je Droom voor dat jongeren met een levensbeperkende hart- en vaatziekte gemotiveerd worden om hun grenzen te verkennen en te verleggen. Hij is een groot voorbeeld voor de jongeren en zorgt er met zijn positieve instelling voor dat de jongeren zijn motto: kijken naar wat je kunt en niet naar wat je niet kuntdelen. Als gezicht van de stichting zorgt hij ervoor dat Leef Je Droom op de kaart wordt gezet zodat deze ook in de toekomst een belangrijke rol zal spelen in het leven van deze groep jongeren.

Groepswinnaar

De jury heeft de vrijwilligers van Bataviawerf tot winnaar uitgeroepen in de categorie Vrijwilligersgroep van het jaar 2008. Citaat uit het juryrapport:

Deze grote groep vrijwilligers zorgt er voor dat de Bataviawerf wekelijks opengesteld kan worden voor het publiek. De Bataviawerf speelt een belangrijke rol in het begeleiden van mensen die middels een reĂŻntegratietraject doorstromen naar regulier werk. Juist in het jaar waarin zij een enorme tegenslag hebben gekend, verdienen zij het om als vrijwilligersgroep van het jaar te worden gekozen.

Prijzen

Beide winnaars hebben uit handen van wethouder Willem de Jager een prijs ontvangen. De prijs voor de vrijwilliger van het jaar bestaat uit een cheque van 250,- en een kunstwerk, speciaal voor deze prijs ontworpen door de Lelystadse kunstenaar Robert Bosari. Dit kunstwerk is een wisseltrofee die jaarlijks wordt doorgegeven aan de volgende winnaar van de verkiezing van de Vrijwilliger van het jaar.

De prijs voor de vrijwilligersgroep 2008 bestaat uit een cheque van 500,- en een oorkonde. Aan de prijs is de voorwaarde verbonden dat het bedrag ten goede moet komen aan de gehele vrijwilligersgroep en/of organisatie.

Belang vrijwilligersprijs

De gemeente Lelystad heeft in samenwerking met Pluspunt Vrijwilligerswerk het initiatief genomen voor het jaarlijks uitreiken van de prijs. Met deze prijs wil de gemeente het belang van vrijwilligerswerk binnen de gemeente benadrukken en de vrijwilligers in het zonnetje zetten.

---