Politie Rotterdam Rijnmond

Zondag 23 november 2008

* VERDACHTEN OPENLIJKE GEWELDPLEGING
BRIELLE - Politiemensen van het district De Eilanden hebben in de nacht van zaterdag op zondag vier mannen aangehouden. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging.
Om even na drie uur zondagmorgen liepen de vier op de NobelstraatVoorstraat. Tijdens het passeren van plantenbakken rukten ze de planten eruit en gooiden die midden op straat. In de Boterstraat werd nog een regenpijp vernield, waarna het viertal op de Lijnbaan werd aangehouden. Het gaat om vier mannen van 17, 18 en 23 jaar oud afkomstig uit Brielle en Rotterdam. Ze zijn ingesloten.


* CONTROLE OPENBAAR VERVOER POLITIE EN RET

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie van het district Oost heeft zaterdagavond en een deel van de -nacht een openbaar vervoer controle gehouden op het Capelse metrotraject. De controle werd uitgevoerd in samenwerking met de RET.
Politiemensen schreven 33 bekeuringen uit voor o.a.: verontreiniging, roken in de metro, rondhangen, afval achterlaten en openbare dronkenschap. Twee mensen werd aangehouden voor het niet voldoen aan de Wet ID.

Medewerkers van de RET betrapten 177 zwartrijders: 142 kregen een proces-verbaal, 19 rekenden gelijk af tegen een hoger tarief en 16 reizigers kregen een waarschuwing.

Zaterdag 22 november 2008


* ZEEHAVENPOLITIE HOUDT 'BLAUWE VERRASSING'

Politiemedewerkers van de Zeehavenpolitie van het korps Rotterdam-Rijnmond hebben op vrijdag 21 november in het kader van een Blauwe Verrassing verschillende verdachten aangehouden of ontboden op bureau in verschillende opsporingszaken. In totaal zijn er negen verdachten gehoord, waarvan er drie zijn aangehouden. Daarnaast zijn er zeven getuigen gehoord. In een verduisteringszaak van een tankcard is de hoofdverdachte aangehouden. Met behulp van deze tankkaart liet de hoofdverdachte meerdere personen tanken bij één en hetzelfde tankstation. Op basis van camerabeelden is duidelijk geworden om welke personen het gaat. In totaal zijn zeven verdachten gehoord, waarvan één verdachte is aangehouden.
Een vrouw is aangehouden en gehoord omdat zij ervan verdacht wordt van het boeken van vliegtickets met een geskimde (gekopieerde) creditcard.
Vanaf het terrein bij een havenbedrijf is begin juli een kabel met een koperen kern (400 kilo) weggenomen. Eén verdachte is in deze zaak gehoord. Een tweede verdachte is vrijdagochtend in zijn woning aangehouden en ook zijn verklaring is opgenomen. Er zijn drie getuigen gehoord in een zaak waarbij een man wordt verdacht van poging tot doodslag, nadat hij eind oktober met zijn auto met hoge snelheid heeft ingereden op een beveiligingsmedewerker, toen hem de toegang tot het terrein was ontzegd.
Begin juli is bij een bedrijf aan de Nieuwe Sluisweg in Rotterdam een 40ft container gestolen vanaf een bedrijfsterrein. In deze container zaten verschillende scheepsbenodigdheden en metalen voor verschillende bedrijven met een waarde van ongeveer EUR 300.000,--. Na onderzoek is een gedeelte van de inhoud in een loods aan de Hoofdweg in Rotterdam aangetroffen. Deze goederen zijn in beslaggenomen. In deze zaak zijn twee getuigen gehoord. Naar aanleiding van een verkeersonenigheid in september waarbij een man is mishandeld, is een getuige gehoord en heeft de aangever een aanvullende verklaring afgelegd.


* FIETSENDIEF AANGEHOUDEN
Politiemensen van het district Feijenoord - Ridderster hebben vrijdagmiddag een 20-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een fiets.
Omstreeks kwart over twee hoorden surveillerende agenten dat iemand had geprobeerd om een fiets weg te nemen aan Het Sonnet. In de Jan Steenstraat zagen ze een man lopen die geheel aan het signalement voldeed. Hij werd aangehouden en naar een politiebureau gebracht. Twee andere fietsen die bij Het Sonnet werden aangetroffen zijn naar een politiebureau gebracht voor nader onderzoek. In zijn fouillering vond men een fietsloper.


* AUTO BESCHADIGD, VERDACHTEN AANGEHOUDEN

SPIJKENISSE - In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond het middernachtelijk uur, hebben politiemensen drie jongens aangehouden. Zij worden verdacht van vernieling. Agenten kregen de melding dat er in de Andries van Bronckhorstlaan vernielingen aan een auto werden gepleegd (spiegel en tankdop). Een getuige ging achter hen aan en daardoor konden de drie verdachten in de Joost Sasboutstraat worden aangehouden. Het gaat om jongens van 15, 16 en 19 jaar oud uit Spijkenisse. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek en hun ouders zijn geïnformeerd.


* ALGEMENE VERKEERSCONTROLE
De politie van het district Zuid heeft vrijdagmiddag en -avond, samen met de Douane, Rijksdienst voor het Wegverkeer en de Rijksbelastingdienst, een verkeerscontrole (ANPR) gehouden op de Doklaan.
Er zijn in totaal 8893 auto's gescand, 112 voertuigen werden naar de controleplaats geleid.
De Rijksbelastingdienst legde beslag op ruim 16.000 euro, ongeveer 7000 euro werd direct geïnd. Daarnaast werd op elf auto's beslag gelegd.
De Douane legde 4 naheffingen op aan bestuurders van auto's in verband met de BPM.
De politie schreef in totaal 55 bekeuringen uit voor onder andere: gladde banden, geen rijbewijs kunnen tonen, geen geldige APK, geen verlichting en andere technische gebreken.
Verder werd een kleine 1400 euro geïnd aan openstaande boetes.


* VERKEERSONGEVAL MET DODELIJKE AFLOOP
Op de Coolsingel vond vrijdagavond een ernstig verkeersongeval plaats, waarbij een 24-jarige Schiedammer ernstig gewond raakte en korte tijd later in een ziekenhuis bezweek aan de opgelopen verwondingen.
Het ernstige ongeluk gebeurde kort na elf uur op de Coolsingel in de richting van het Hofplein.
De 24-jarige Schiedammer werd geschept op de rijbaan door een personenauto. Hij raakte ernstig gewond en werd overgebracht naar het Erasmus MC waar hij omstreeks kwart voor één overleed. De 27-jarige bestuur van de auto, afkomstig uit Rotterdam, is aangehouden voor nader onderzoek en overgebracht naar een
* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg - Noord hebben vrijdag een onderzoek ingesteld in een pand aan de Mercuriusstraat in verband met de aanwezigheid van een hennepkwekerij.
De kwekerij bevond zich zowel op de begane grond als op de eerste etage met in totaal 2300 planten. Zowel planten als apparatuur zijn in beslag genomen. Vier mannen werden in het pand aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* STRAATROOF EN GETUIGENOPROEP
Een 50-jarige vrouw uit Rotterdam is vrijdag in de namiddag het slachtoffer geworden van een straatroof, waarbij zij gewond is geraakt.
Omstreeks half zeven werd ze in de Hendrick Croesinckstraat benaderd door vermoedelijk 3 a 4 jongens. Men had het op haar tas voorzien en die werd ook weggerukt. Bij de beroving is de vrouw met iets scherps in haar rug gestoken.
De daders gingen er met haar tas vandoor en het slachtoffer is naar haar woning gelopen, waar ze onwel werd. Vandaar is zij met een steekwond in haar rug overgebracht naar een ziekenhuis waar ze is opgenomen.
De recherche van het district Feijenoord - Ridderster verzoekt getuigen van deze gewelddadige beroving of anderen die over informatie beschikken om contact op te nemen met de recherche via telefoonnummer 0900 - 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.