Politie Groningen

Maandag 24 november 2008

Provincie Groningen, 24-11-2008

Musselkanaal: auto op de kop in sloot

Een 22-jarige automobilist uit Stadskanaal is zondagochtend gewond geraakt. De man reed over de N366 bij Musselkanaal. In een ogenblik van onoplettendheid belandde de auto in de berm, kwam in de slootwal terecht en sloeg over de kop. De bestuurder kon op eigen gelegenheid uit het voertuig komen. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is zwaar beschadigd afgesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Borgercompagnie: twee licht gewonden bij keukenbrand

Een 29-jarige inwoner van Zuidbroek en een 56-jarige inwoner van Borgercompagnie zijn zondagavond licht gewond geraakt. Het tweetal was in een horecagelegenheid aan de Borgercompagnie in Borgercompagnie. In de keuken ontstond op een gegeven moment brand. Beide heren probeerden de brand te blussen en hebben daarbij vermoedelijk rook ingeademd. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Een 56-jarige vrouw uit Borgercompagnie die ook in de gelegenheid aanwezig was, is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Zij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De brandweer heeft de brand geblust.

Groningen: overval benzinestation

Een benzinestation aan de Friesestraatweg in Groningen is zondagavond overvallen. Even na 18.00 uur kwam een nog onbekende man het station binnen. De man bedreigde een medewerkster en wist er met een geldbedrag lopend vandoor te gaan. Het gaat om een blanke man. De politie stelt een onderzoek in. Mensen die rond het genoemde tijdstip iets opvallends hebben gezien in de omgeving, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: autos vernield

In de Troestralaan in Groningen zijn in de nacht van zaterdag op zondag zeker acht autos vernield. Een 57-jarige eigenaar zag dat de spiegel van zijn wagen er met geweld af was geslagen en waarschuwde de politie. In de straat bleken nog zeven autos kapot te zijn gemaakt. De 57-jarige man heeft aangifte gedaan. De politie heeft huis-aan-huis een brief verspreid met daarin het verzoek aangifte te doen. Gedupeerden kunnen dit onder andere doen via www.politie.nl/aangifte.

Groningen: duo aangehouden na vechtpartij

De politie heeft zondagmorgen twee inwoners van Groningen aangehouden, nadat een van hen betrokken was bij mishandeling in de Poelestraat. De 27-jarige Stadjer zag dat er wat rumoer was bij een café en sloeg daarbij een 28-jarige plaatsgenoot. De verdachte en zijn 26-jarige kameraad stapten direct daarna in de auto en gingen er vandoor. Ze werden door de politie klemgereden op de Radesingel. In de auto van de verdachten werd een busje traangas gevonden. Dit is in beslag genomen.

Groningen: rijbewijs kwijt na spookrijden

De politie heeft zondagavond het rijbewijs in beslag genomen van een 32-jarige automobilist uit Muntendam. De man stond op de A7 te wachten voor de openstaande brug over het Winschtoerdiep, maar vond het te lang duren. Daarop besloot hij over de vluchtstrook tegen het verkeer in terug te rijden. Dit werd gezien door twee aanrijdende agenten die de bestuurder tegen hielden. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: aanhoudingen op het station

De politie heeft zondagmiddag op het Stationsplein zeven mannen aangehouden. De mannen maakten deel uit van een groep treinreizigers die vanuit Tilburg terug naar Groningen waren gestuurd. Het zevental werd aangehouden voor belediging, vernieling, ambtsbelemmering en het niet kunnen tonen van een ID-kaart. Tegen de mannen uit Groningen, Marum, Ten Post, Ten Boer en Paterswolde is proces-verbaal opgemaakt. Van andere personen die in de trein zaten zijn de naamsgegevens genoteerd.

Haren: automobilist gaat er vandoor na aanrijding

Een onbekende automobilist(e) is er zaterdagmiddag vandoor gegaan na een aanrijding in Haren. Een 46-jarige automobiliste uit Haren reed rond 17.45 uur op de Westerse Drift toen een voor haar rijdende auto af wilde slaan naar de Emmalaan. Nadat deze bestuurder voorsorteerde, werd de auto in de achteruit gezet en reed vervolgens tegen het voertuig van de 46-jarige Harense. De donkergekleurde, MPV-achtige auto ging er daarna vandoor. De wagen van de inwoonster van Haren raakte beschadigd. Mensen die meer informatie kunnen geven over de aanrijding worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haren, via 0900-8844 (lokaal tarief).

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 446, aantal overtredingen: 78, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Bedum, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 815 aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Ter Apel, A.G. Wildervankweg: aantal geregistreerde voertuigen: 320 aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 128 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1025 aantal overtredingen: 218, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.