Politie Groningen

Politie lost berovingen op

Groningen, 24-11-2008 o De politie heeft met de aanhouding van twee inwoners van Groningen een aantal berovingen opgelost. De politie wist de twee Stadjers van 22 jaar al een tijd geleden aan te houden, maar bleef het onderzoek naar het duo voortzetten. Het dossier is afgelopen week afgerond en wordt verstuurd naar justitie. Een van de twee mannen zit sinds augustus in bewaring. De andere is inmiddels op vrije voeten.

Het duo is samen verantwoordelijk voor een overval en beroving halverwege augustus nabij het Stadspark in Groningen. Bij de overval werd een fietser gedwongen om te stoppen en werd hem geld afhandig gemaakt. Bij de overval werd een taxichauffeur bedreigd met een voorwerp dat sterk leek op een pistool. Ook hij moest geld afgeven. Een van de twee verdachten had een minder grote rol in beide zaken.

Een van beide mannen is verantwoordelijk voor vier andere strafbare feiten. Deze vonden plaats in de periode van mei tot en met augustus. Hij perste geld af van een plaatsgenoot, drukte enkele honderden euros achterover en stal hij een scooter. Ook bedreigde hij in augustus een inwoner van Nieuwe Pekela met de dood en dwong hem geld te pinnen bij een bank in Hoogkerk.