Docdata NV

Te verspreiden op maandag 24 november 2008 U.S. Eastern Standard Time 05.00h. U.K. 10.00h. Continental Time 11.00h.

Technologiebedrijf IAI gaat systemen leveren aan de India Security Press te Nashik, India

Technologiebedrijf IAI in Veldhoven, een dochteronderneming van het beursgenoteerde bedrijf DOCDATA N.V. te Waalwijk, gaat twee SheetMaster Flex systemen leveren aan de India Security Press in Nashik, Maharashtra, India.

De India Security Press is een industriële inrichting van de Government of India en ressorteert onder de Currency and Coinage Division van het Department of Economic Affairs van het Ministry of Finance. Deze inrichting produceert postpapier en enveloppen, (post)zegels, spaarbrieven en reisdocumenten, zoals paspoorten en visa-stickers. De SheetMaster Flex systemen zullen worden gebruikt om de beveiliging van bepaalde producten van de India Security Press te verhogen door in deze producten met laser geperforeerde veiligheidskenmerken aan te brengen.

Zoals op 14 april 2008 door Technologiebedrijf IAI is bekendgemaakt heeft ook de Government Printing Works van Zuid-Afrika deze systemen besteld.

SheetMaster Flex en WebMaster Flex systemen zijn recent door IAI ontwikkeld voor het bewerken van documenten in vellen (sheets) en in baan (web). Beide systemen zijn ontworpen voor een segment binnen de markt van beveiligd drukwerk, dat andere documenten kan voortbrengen dan bankbiljetten, paspoorten en ID-kaarten waarvoor IAI speciale systemen aanbiedt. Door de introductie van deze nieuwe systemen profiteert IAI van haar uitstekende reputatie in de markt van beveiligd drukwerk en mikt op een segment dat tot nog toe nauwelijks door de industrie bediend werd.

Technologiebedrijf IAI biedt naast toepassingen in Security Printing ook laserbewerkingssystemen voor producenten van zonnecellen en modules.


---

DOCDATA N.V. is genoteerd aan de NYSE Euronext en bestaat uit twee verschillende organisaties:

Technologiebedrijf IAI (www.iai.nl) is een hightech machinebouwer gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van machines voor het zeer nauwkeurig en met hoge snelheid bewerken van verschillende soorten producten en materialen. Klanten bevinden zich wereldwijd in de volgende sectoren:
· beveiligen en personaliseren van waardedocumenten
· bewerken van verpakkingsmaterialen
· bewerken van zonnecellen en modules
· bewerken van andere materialen (o.a. film ondertiteling)

Internet service bedrijf docdata (www.docdata.com) is een Europese marktleider met een sterke basis in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, en bestaat uit vier divisies:
· docdata commerce

· docdata payments

· docdata fulfilment

· docdata media

Waalwijk, Nederland, 24 november 2008

Verdere informatie: DOCDATA N.V., M.F.P.M. Alting von Geusau, CEO, Tel. 0416 631 100


---- --