Datum: 24 november 2008

Noordwijk Onderzoek naar vechtpartij De politie doet onderzoek naar een vechtpartij die zich zaterdagavond 22 november rond 22.50 uur voordeed in een woning aan de Huis ter Duinstraat. Onder de bewoners van Poolse afkomst, ontstond een ruzie waarbij een 25 jarige man door een mes verwond werd. Hij werd voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het LUMC. Zijn 25 jarige medebewoner werd als verdachte aangehouden. Hij zit nog vast. Het slachtoffer wil geen aangifte tegen hem doen.

Noordwijk Onderzoek naar mishandeling De politie doet onderzoek naar een mishandeling van enkele Noordwijkers. De vier, drie mannen van 21,21 en 27 jaar en een vrouw van 22, kregen enkele klappen en trappen van drie nog onbekende mannen. Dit gebeurde zaterdag 22 november rond 01.15 uur op de Binnenweg. De politie hield op aanwijzing drie mannen uit Noordwijk aan, maar die bleken na een spiegelconfrontatie met de mishandelden niet de daders te zijn. Zij werden dan ook weer vrijgelaten.

Oegstgeest Bestuurder loopt na aanrijding naar huis Een 31 jarige automobilist uit Katwijk belandde zondag 23 november rond 05.45 uur in de vangrail van de Rijksweg A44. De politie trof alleen een zwaar beschadigde auto aan. Een uur later bleek de bestuurder in zijn woning in Katwijk onwel te zijn geworden en had meer klachten. Per ambulance is hij voor onderzoek overgebracht naar het LUMC. Om vast te stellen of hij gedronken had of andere middelen had genomen die zijn rijvaardigheid kunnen beïnvloeden, liet de politie daar een bloedproef van hem afnemen.

Leiden Politie onderzoekt openbare vernieling Een vijftal mannen in de leeftijd van 20 tot en met 23 komende uit Rotterdam en omgeving is in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 november rond 4.00 uur aangehouden op Leiden Centraal. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een conflict op de Stationsweg. Het vernielen van een fiets door dit vijftal zou de aanleiding zijn geweest. Een 31 jarige inwoner van Voorhout uitte zijn ongenoegen over deze vernieling. De sfeer werd grimmig en op enig moment voelde hij een stekende pijn in zijn rechterhandpalm die vervolgens ging bloeden. Het is nog onduidelijk hoe deze wond ontstaan is. De vijf mannen zijn in de voormiddag weer in vrijheid gesteld. Mogelijk zijn er passanten geweest die meer kunnen vertellen over deze mishandeling, wij verzoeken hen contact op te nemen met de politie in Leiden via het telefoonnummer 0900-8844.

Leiden Politie onderzoekt mishandeling Een 22 jarige inwoner van Leiden is zondag 23 november rond 7.30 uur aangehouden op de Albinusdreef. Hij wordt ervan verdacht een 21 jarige inwoonster van Rotterdam te hebben mishandeld op de Breestraat rond 6.00 uur. De Leidenaar zit nog vast voor verder onderzoek. Mogelijk zijn er passanten geweest die meer kunnen vertellen over deze mishandeling, wij verzoeken hen contact op te nemen met de politie in Leiden via het telefoonnummer 0900-8844.

Leiden Politie onderzoekt beroving Een bakkerij op de Sumatrastraat is zondagavond 23 november rond 19.15 uur overvallen. Een 16 jarige man uit Den Haag stond achter de toonbank toen een persoon binnenkwam. Onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp werd de Hagenaar gedwongen om de omzet af te staan. Hierna maakte de overvaller zich uit de voeten. Rond 19.30 uur kon een man die aan het signalement voldeed op de Admiraalsweg worden aangehouden. Na verhoor op het bureau is hij rond 22.10 uur weer in vrijheid gesteld. De politie doet verder onderzoek. Mogelijk zijn er passanten geweest die meer kunnen vertellen over deze beroving, wij verzoeken hen contact op te nemen met de politie in Leiden via het telefoonnummer 0900-8844.

Leiden Politie onderzoekt schennispleging In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 november werd een 31 jarige inwoonster van Leiden omstreeks 2.45 uur opgeschrikt door een schennispleger. Zij liep over de Hooigracht toen een man op masturbatie gelijkende bewegingen maakte terwijl zijn intieme deel zichtbaar uit zijn broek hing. De vrouw heeft aangifte gedaan van openbare schennis. De politie doet verder onderzoek. Mogelijk zijn er passanten geweest die meer kunnen vertellen over deze schennispleging, wij verzoeken hen contact op te nemen met de politie in Leiden via het telefoonnummer 0900-8844.

Ter Aar Aanhoudingen na verdachte situatie De politie heeft zaterdag 22 november even voor 04.30 uur twee Alphenaren van 17 en 18 jaar aangehouden na een verdachte situatie of mogelijk een poging inbraak. Surveillerende agenten reden over het Lindeplein toen zij voor de bakkerij een scooter zagen staan. Op het moment dat de agenten uitstapten zagen ze plotseling twee personen wegrennen vanaf de drogist in de richting van de Westkanaalweg. Een agent heeft de sleutel van de scooter uit het contact gehaald en het voertuig met handboeien afgesloten. Naar later bleek was op maandag 17 november aangifte van diefstal van de scooter gedaan. Agenten hebben in de omgeving gezocht naar de personen en hebben de schoensporen in de sneeuw gevolgd. Met de politiehond werden de Alphenaren uiteindelijk op een erf aan de Westkanaalweg aangetroffen.

Nieuwerkerk a/d IJssel Verdachten aangehouden voor poging diefstal fietsen De politie heeft vrijdag 21 november rond 16.15 uur aan de Doortocht drie jongens uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden die probeerden bij het station fietsen te stelen. Dit werd gezien door een inwoonster van Nieuwerkerk aan den IJssel die direct het politiebureau binnenstapte en haar verhaal deed. De agenten stoven daarop het bureau uit en troffen de drie op de Doortocht. De drie waren in het bezit van een loper waarmee vermoedelijk bepaalde typen van sloten zijn te openen. Het was ze echter niet gelukt om een slot van een fiets er mee te openen. De verdachten werden na dit onderzoek zondagmiddag 23 november in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen ze op.

Gouda Aanrijding tussen bus en fietser Een 58 jarige fietser uit Gouda is zaterdagmiddag 22 november rond 16.40 uur gewond geraakt bij een aanrijding die hij had met een autobus. Dit gebeurde op een kruising van de Karnemelksloot. De autobus die bestuurd werd oor een 58 jarige man uit Gouda sloeg daar links af en liet de fietser die uit tegengestelde richting naderde niet voor gaan. Bij de aanrijding liep de fietser een hoofdwond en verder onbekend letsel op. Hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De verkeersdienst van de politie Hollands Midden heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. De kruising was voor de hulpverlening en dat onderzoek tot 17.25 uur afgesloten voor het verkeer.

Gouda Aanhouding voor bezit mes Een 17 jarige jongen uit Gouda is zondag 23 november rond 02.50 uur op de Vredebest aangehouden voor het bezit van een mes. Stadstoezicht meldde dat daar een opstootje tussen enkele personen aan de gang was en dat daarbij één jongen een mes in zijn handen had. De politie was snel terplaatse en hield de jongen aan. Bij zijn fouillering kwam het mes te voorschijn. Op 21 januari 2009 moet hij zich melden bij de Politierechter. De jongen werd in de loop van de dag weer in vrijheid gesteld.

Schoonhoven Poging overval bij snackbar Zaterdag 22 november vond rond 19.30 uur een poging overval plaats bij een snackbar aan de Buiten de Veerpoort. Terwijl telefonisch een bestelling werd opgenomen kwam een donkerblauwe Mercedes aangereden. De bestuurder die vermoedelijk onder invloed van alcohol was kwam rennend de winkel binnen en eiste geld. De medewerker negeerde de man vanwege zijn telefoongesprek. De bestuurder gedroeg zich druk, maar ging er uiteindelijk vandoor toen er een andere auto kwam aangereden. De auto reed hard weg in de richting van de rotonde. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.