Politie Rotterdam Rijnmond

Maandag 24 november 2008


* ATTENTIE VOOR BABBELTRUCS
SCHIEDAM-ZUID - De politie waarschuwt in Schiedam-Zuid voor iemand die met een babbeltruc de woning in wil komen. Enkele politiemensen zijn aangesproken door een bewoner in Schiedam-Zuid. Deze vertelde dat een meisje met lang blond haar en buitenlands accent in de vroege avonduren langs de deuren gaat en doet alsof zij met een enquête van Wijkcentrum Zuid bezig is, om zo bij oudere mensen binnen te komen. Korte tijd later werden weer andere agenten aangesproken met het zelfde verhaal, maar toen ging om mogelijk om meerdere jongeren.
De politie verzoekt mensen om dergelijke personen die een babbeltruc toepassen, niet binnen te laten en direct de politie te bellen via 112.


* POLITIE HOUDT ALCOHOLCONTROLE SCHIEKADE

ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft op zaterdag 22 november en zondag 23 november een alcoholcontrole gehouden op de Schiekade. In totaal controleerden politiemensen ongeveer 500 automobilisten. 18 bestuurders waren onder invloed van alcohol. Zij werden aangehouden en kregen een bekeuring. In vijf gevallen ging het om beginnende bestuurders. De hoogst gemeten uitslag was 770 UGL. Een buitenlandse bestuurder moest direct 550 euro betalen.


* VECHTPARTIJ VERDACHTE AANGEHOUDEN
SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg - Noord hebben zondagavond een 19-jarige Schiedammer aangehouden. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij in een theater aan het Stadserf.
In het theater was een feest gaande. Rond tien voor elf is er een ruzie ontstaan, gevolgd door een vechtpartij tussen een aantal mensen. De politie trof binnen kapotte plantenbakken, glasscherven en omgegooid meubilair aan, als gevolg van de vechtpartij. Getuigen meldden dat de 19-jarige Schiedammer bij het de vechtpartij betrokken was. Hij zette het op een lopen, maar kon na een korte achtervolging te voet worden aangehouden. De recherche van het district stelt een onderzoek naar andere betrokkenen en de achtergrond van de vechtpartij.

Politiemensen schreven 33 bekeuringen uit voor onder andere: