Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 november

Eetpiraat aangehouden

Enschede

Een 41-jarige Enschedeër werd op 23 november rond 20.00 uur aangehouden nadat hij in een restaurant aan de Zuiderhagen had gegeten zonder te betalen.

De 41-jarige Enschedeër was in de afgelopen weken eerder betrapt op het eten zonder te betalen. Hierom werd hij aangehouden voor flessentrekkerij en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-147270)

Hieronder het persbericht van een eerder voorval met deze man op 21 november.

Flessentrekkerij

Enschede

Een 41-jarige man uit Enschede gedroeg zich bij een restaurant aan de Noorderhagen in Enschede zodanig dat de eigenaar de politie belde. De man bestelde op vrijdagavond 21 november 2008 aldaar eten. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en gedroeg zich agressief en vervelend in de richting van het personeel en andere klanten. De politie hield omstreeks 21.18 uur de man aan. Hij had geen geld bij zich om de door hem genuttigde waren te betalen. De 41-jarige man is een zogenaamde veelpleger. Hij werd opgesloten en in verzekering gesteld. Op zaterdagavond 22 november 2008 om 23.30 uur is de man, na verhoor, in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-146642)

Autokraker overlopen

Borne

Op 23 november, rond 23.30 uur liet een inwoner van Borne zijn hond uit op de Klippenweg. Hij zag een man half in een auto hangen, de ruit was ingeslagen. Deze man schrok van de wandelaar en zijn hond en ging ervan door. De man met de hond achtervolgde de man maar verloor hem uit het oog. Hij kon echter de gewaarschuwde politie een uitstekend signalement geven en even later troffen agenten de verdachte aan op de Ruwerstraat. Het bleek te gaan om een 22-jarige inwoner van Borne. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Van de betrokken auto bleken twee ruiten te zijn ingeslagen. Het was de verdachte kennelijk te doen om het navigatiesysteem. Dit kreeg hij echter niet los doordat hij gestoord werd door de man met de hond. De 49-jarige eigenaar van de auto deed aangifte. (08-147299)

Man gewond bij autobrand

Enschede

Op 23 november, rond 20.25 uur, reed in 66-jarige man uit Enschede in zijn auto over de Broekheurnering. Hij rook een brandlucht en die bleek onder de motorkap vandaan te komen. Hij zette direct zijn auto aan de kant en meteen daarop vatte de auto vlam. De bestuurder probeerde zelf de brand te blussen en raakte daarbij gewond aan zijn hand. De brandweer heeft de brand geblust, de auto raakte echter total loss. De bestuurder heeft zich onder behandeling van zijn huisarts gesteld. De oorzaak van de brand is niet bekend geworden. (08-147282)

Vrouw zwaar mishandeld
Hengelo
Op 23 november rond 01.00 uur werd een 21-jarige vrouw uit Borne in een horecagelegeheid aan de Beekstraat ernstig mishandeld door een groep van drie mannen. Zij werd onder andere geslagen met een barkruk en getrapt. De vrouw is met ernstig letsel opgenomen in het ziekenhuis. Uit politieonderzoek bleek dat de daders drie Almeloërs van 17, 20 en 25 jaar waren. Zij zijn aangehouden en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Waarom de vrouw werd mishandeld is op dit moment nog niet bekend. (08-147141)

tel. 053-4555588


---- --