Gemeente Teylingen

activiteitenkalender bij oudere in Voorhout

Wethouder brengt eerst activiteitenkalender bij oudere in Voorhout


24 november 2008

PERSBERICHT Op donderdag 27 november om 14:00 biedt wethouder Hollart het eerste exemplaar van de activiteitenkalender voor senioren aan bij een oudere inwoner in Voorhout. De kalender is gemaakt door het SWOT in samenwerking met de werkgroep `2tegen1zaamheid' in het kader van de eenzaamheidsbestrijding.

De kalender is gemaakt voor alle 65-plussers en biedt een overzicht van thema-activiteiten die de SWOT in 2009 organiseert. Het is een initiatief van de werkgroep `2tegen1zaamheid', die eenzaamheid onder ouderen bespreekbaar wil maken en aan wil pakken. In deze werkgroep werken de gemeente, de ouderenbonden uit de drie dorpen, het Platform Gehandicapten Teylingen, Activite en de SWOT samen.

De kalender is voorzien van foto's passend bij het jaargetijde en heeft elke maand een ander thema. Eens in de maand organiseert de SWOT een laagdrempelige activiteit. Zo staat de maand januari in het teken van een gezellige spelletjesmiddag en wordt in januari ook een voorlichtingsbijeenkomst over financiën en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning gehouden. In februari wordt een bezoek aan een museum gebracht.

Iedere inwoner van 65 jaar en ouder in de gemeente Teylingen krijgt de kalender in december thuisbezorgd.