Gemeente Teylingen

krijgt vorm

Servicepunt Vrijwilligers Teylingen krijgt vorm


24 november 2008

Op donderdag 27 november 2008 om 14:45 ondertekenen wethouder Hollart en de voorzitter van de Stichting Welzijn Ouderen Teylingen, mevrouw Saris, in het bestuurscentrum in Voorhout de uitvoeringsovereenkomst Servicepunt Vrijwilligers Teylingen. De SWOT gaat het Servicepunt Vrijwilligers Teylingen verder vormgeven. Bij het Servicepunt Vrijwilligers Teylingen kunnen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties terecht met hun vragen. Ook verzorgt het Servicepunt de promotie van vrijwilligerswerk en de makelaarsfunctie voor de maatschappelijks stages. De jaarlijkse uitreiking van de vrijwilligersprijs en het vrijwilligerscompliment blijft in handen van de gemeente.

Op 10 juli 2008 heeft de gemeenteraad de Nota Vrijwilligersbeleid
2008-2011 vastgesteld. In deze nota staat dat de ondersteuning van vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties neer wordt gelegd bij een externe partner. De Stichting Welzijn Ouderen Teylingen (SWOT) werd hiervoor de meest geschikte partner gevonden. De SWOT is nu nog een stichting die zich alleen bezig houdt met ouderenwerk, maar de gemeente is met de SWOT in gesprek over verbreding van het aantal taken. Na verbreding zal de stichting zich richten op welzijnswerk voor de gehele bevolking van Teylingen.

Met de ondertekening van de uitvoeringsovereenkomst wordt nu afgesproken dat de SWOT deze ondersteuning gaat leveren onder de naam Servicepunt Vrijwilligers Teylingen.