Gemeente Wijdemeren


Wethouder Lorjé afgetreden

Wethouder Lorjé afgetreden

Wethouder Wim Lorjé (VVD), heeft afgelopen zaterdag 22 november besloten om met ingang van maandag 24 november af te treden.

Hij beheerde de portefeuilles van financiën, personeel en organisatie, economie, recreatie en toerisme, burgerzaken, facilitaire zaken en gemeentelijke gebouwen.

Zijn besluit volgt op een gesprek dat hij op zaterdag had met de fractievoorzitter en de voorzitter van de plaatselijke VVD. Tijdens dit gesprek werd hem duidelijk dat er geen sprake meer is van een vertrouwensbasis. Als reden voor het opgezegde vertrouwen werd voornamelijk de negatieve publiciteit rond Lorjés afhandeling van een aantal moeilijke onderwerpen opgegeven.
Lorjé betreurt de gang van zaken: Ik besef natuurlijk wel dat ik behoorlijk in de wind stond; dat kon bijna ook niet anders met het aantal zware dossiers dat ik de laatste tijd onder mijn hoede had. Er lagen nog veel uitdagingen, waaronder de bezuinigingsoperatie voor
2010 en verder. Ik vind het jammer dat ik niet meer de kans krijg om die operatie uit te voeren. Mijn eventuele opvolger wens ik daar sterkte en succes mee.

(24-11-2008)