Gemeente Elburg

voor minima in gemeente Elburg

241108 Extraatje van 50 Euro voor minima in gemeente Elburg

Persbericht

Elburg, 24 november 2008

Extraatje van 50 Euro voor minima in gemeente Elburg

De Tweede Kamer heeft besloten om extra geld beschikbaar te stellen voor de minima. De bedoeling is om mensen met een inkomen op het sociaal minimum aan het einde van het jaar een extraatje te geven. Dit extraatje bedraagt EUR 50,00 per huishouden. U komt hiervoor in aanmerking, wanneer uw inkomen lager is dan 110% van de voor u geldende bijstandsnorm.

De gemeente Elburg heeft besloten dat iedereen die op dit moment een vergoeding ontvangt in het kader van het Declaratiefonds, automatisch in aanmerking komt voor deze eindejaarsuitkering. Geldt dit voor u, dan ontvangt u binnenkort bericht en wordt de eindejaarsuitkering automatisch aan u overgemaakt. U hoeft dan dus zelf geen actie te ondernemen!

Bent u nog niet bij de gemeente bekend in het kader van het declaratiefonds en u wel een aanvraag wenst in te dienen, dan kunt u dit doen door het aanvraagformulier "Declaratiefonds 2009" in te dienen. Dit formulier is af te halen aan de balie van de afdeling Sociale Zaken in het gemeentekantoor, of telefonisch op te vragen bij een van onze medewerkers. Bij de beoordeling van uw aanvraag wordt dan tegelijkertijd bekeken of u in aanmerking komt voor het declaratiefonds. De aanvraag voor een eindejaarsuitkering kunt u tot uiterlijk 1 april 2009 bij de gemeente indienen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van de medewerkers van de afdeling Sociale en Burgerzaken, tel 0525-688731.

laatst gewijzigd: 24-11-2008 | print deze pagina print deze pagina | download document: 241108 Extraatje van 50 Euro voor minima in gemeente Elburg |