Dienstenbond CNV

Nieuws

24 november 2008

LEDEN EISEN EEN GOEDE CAO

Verslechteringen Worden niet MEER geaccepteerd!

Vorige week zijn er op zes distributiecentra zeven ledenvergaderingen gehouden om leden te informeren over de stand van zaken over de cao-onderhandelingen. Leden hebben zich uitgesproken over het vervolg. Er is geen mandaat om over verslechteringen te praten. Medewerkers willen nu serieus genomen worden en gewaardeerd worden.

De vorige onderhandelingsronde op 11 november jl. heeft niet geleid tot afspraken. Albert Heijn doet een aantal voorstellen om bonden tegemoet te komen, nuanceert de uitvoering van de voorgestelde verslechteringen een beetje, houdt de inhoud van de verslechteringen in stand, maar vraagt een prijs die er niet mee in verhouding staat.

Zo wil Albert Heijn o.a.:


- Volledige verkoop van RSD op vrijwillige basis en afbouw van rechten van medewerkers.

- Alle zaterdagen verplicht werken voor nieuwe medewerkers zonder toeslag, meer zaterdagen verplicht voor huidige medewerkers.
- Op zon- en feestdagen werken voor nieuwe medewerkers.
- Veel later afzien van nachtwerk op oudere leeftijd.
- Loonbod koppelen aan die van de supermarkten: 3,25% in 2008 en 3,5% in 2009.

- Geen sturing op maximum inzet uitzendkrachten.
- Bonus voor uitzendkrachten (opjaagpremie) blijft.

Wat wil CNV Dienstenbond o.a.?


- Loonsverhoging 3,5% in 2008 per 15 oktober
- Afschaffen van discriminerende jeugdschalen (om meer personeel te krijgen)

- Stimuleren van gewenste flexibiliteit in plaats van afpakken
- Strakkere afspraken over het naleven van de cao-afspraken
- Duidelijke afspraken over veiligheid

- Minder uitzendkrachten in de DC's

- Meer oog voor de perspectieven en ontwikkeling van de medewerker

Onze conclusie is dan ook dat Albert Heijn maximale flexibiliteit wil, tegen minimale kosten. CNV Dienstenbond heeft de medewerkers centraal gesteld in de huidige cao-onderhandelingen. De verslechteringen van Albert Heijn passen daar helemaal niet in en de leden hebben zich daarover uitgesproken; de verslechteringen moeten van tafel en de voorstellenbrief van CNV Dienstenbond moet uitgangspunt zijn in de onderhandelingen.

Albert Heijn is in een brief gevraagd om uiterlijk dinsdagmiddag de verslechteringvoorstellen van tafel te halen. Doet Albert Heijn dat niet, dan zullen wij constateren dat we uitonderhandeld zijn en wij op andere acties overgaan.

Inmiddels hebben veel collega's die nog geen lid waren zich ingeschreven als lid van CNV Dienstenbond! Men is het duidelijk zat. Vraag het uw collega nog eens. Nieuwe leden krijgen de eerste drie maanden het lidmaatschap gratis. Bovendien krijgen leden bij het lidmaatschap een gratis rechtsbijstandsverzekering. Dat scheelt vergeleken met andere verzekeraars al gauw EUR150,- per jaar!

Kijk voor meer informatie op www.cnvdienstenbond.nl/ahdc

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen n.a.v. deze Info, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Fedde Monsma. Telefoon: 023-5651052, of per e-mail: f.monsma@remove-this.cnvdibo.nl