Dienstenbond CNV

Nieuws

24 november 2008

Herstart cao Getronics

Eindelijk starten toch de cao-onderhandelingen. Uw werkgever heeft CNV Dienstenbond en de andere bonden uitgenodigd om weer te gaan praten over een nieuwe cao.

Na de toezegging van de heer Blok in juli dat na de zomervakantie het cao-overleg zou worden hervat, hebben we geen acties meer gevoerd. Sinds september is het overleg steeds maar weer uitgesteld. Nu is er echter toch een uitnodiging van de werkgever voor het heropenen van de onderhandelingen, zij het dat de werkgever wil praten over 2009. Dat willen wij natuurlijk ook, maar daarnaast willen wij dat er over 2008 ook nog een aanvullende verhoging wordt gegeven. Wij vinden dat ook de medewerkers van afdelingen die worden of zijn verkocht in 2008 recht hebben op meer verhoging, dan de povere 2%, die de werkgever heeft gegeven over 2008.
Wat de loonsverhoging over 2009 betreft ligt onze eis (voorlopig) op 3,5%. Verder liggen er nog de voorstellen voor de cao 2008 (zie onze nieuwsbrief van 3 december 2007).
De onderhandelingen vinden plaats op 28 november en 9 december.

Niet alleen de cao is verlopen, ook het huidige sociaal plan loopt eind van dit jaar af. Ook daarover zal dus moeten worden onderhandeld. Hierover zijn nog geen afspraken gemaakt.

BAS
Een groot deel van BAS gaat per 1 december over naar Capgemini. Capgemini heeft geen cao en wil dat ook niet voor de nieuwe afdelingen, die instromen. Uit een gehouden enquête onder het personeel van BAS blijkt echter dat een meerderheid graag de cao zou behouden.
Vakbonden hebben daarom aangedrongen zowel bij Capgemini als de OR voor het behoud van de cao. Capgemini houdt echter voet bij stuk en wil hier niet aan. Spijtig is dat de OR zich er bij heeft neergelegd, dat er geen cao komt voor de BAS-medewerkers bij Capgemini. In de toekomst zullen de onderhandelingen door de medezeggenschap geschieden. Wel zullen de bonden de OR blijven ondersteunen bij de onderhandelingen.

Local Government en Healthcare
Voor de afdelingen Local Government en Healthcare is nog geen koper bekend. Wellicht heeft de kredietcrisis hier mee te maken. Voor een eventuele koper zal het moeilijker zijn om kapitaal aan te trekken. Zodra een koper bekend is, zullen wij hiermee in contact treden.

Informatie
Als u vragen heeft of meer informatie wilt, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Nico Passchier. Dat kan via mail: n.passchier@remove-this.cnvdibo.nl of telefonisch: (055) 5772640

Wijs uw collega's op de vele voordelen van het lidmaatschap van CNV Dienstenbond. Hoe meer leden we hebben, hoe sterker we staan. Én CNV Dienstenbond is de goedkoopste bond die bij Getronics aan de onderhandelingstafel zit.