Politie Rotterdam Rijnmond


* VERDACHTE DIEFSTAL ISOLATIEMATERIAAL AANGEHOUDEN

ROTTERDAM-OOST / KRALINGEN OOST - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag rond twee uur een 21-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van isolatiemateriaal vanaf een bouwterrein aan de Waterloostraat. Een oplettende getuige zag drie verdachten het isolatiemateriaal wegnemen. Hierop alarmeerde hij de politie. Agenten stelden onmiddellijk een onderzoek in en hielden de Rotterdammer aan. Het isolatiemateriaal werd in beslag genomen. De dief werd overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld naar de twee andere verdachten.


* VECHTPARTIJ VERDACHTE AANGEHOUDEN
SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg - Noord hebben zondagavond een 19-jarige Schiedammer aangehouden. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij in een theater aan het Stadserf.
In het theater was een feest gaande. Rond tien voor elf is er een ruzie ontstaan, gevolgd door een vechtpartij tussen een aantal mensen. De politie trof binnen kapotte plantenbakken, glasscherven en omgegooid meubilair aan, als gevolg van de vechtpartij. Getuigen meldden dat de 19-jarige Schiedammer bij het de vechtpartij betrokken was. Hij zette het op een lopen, maar kon na een korte achtervolging te voet worden aangehouden. De recherche van het district stelt een onderzoek naar andere betrokkenen en de achtergrond van de vechtpartij.

De 24-jarige Schiedamse werd geschept op de rijbaan door een
* TWEE JONGENS MET VUURWERK AANGEHOUDEN
WATERWEG-NOORD / MAASSLUIS - De politie heeft zondagmiddag rond half vijf op de Haydnlaan twee 15-jarige jongens uit Maassluis aangehouden. Zij waren in het bezit van vuurwerk. Surveillerend politiepersoneel zag de jongens lopen met een fiets en een vuilniszak. Uit controle bleek dat in de zak een vuurpijl, 270 strijkers, 10 nitraten, 20 spanish crackers, 10 spanish thunders, 12 black boys en 3 thunder kings zaten. De politie hield de 15-jarigen aan en nam het vuurwerk in beslag. Het tweetal werd doorverwezen naar bureau HALT.


* ALCOHOLCONTROLE
De politie heeft diverse alcoholcontroles uitgevoerd in Maassluis op uiteenlopende locaties. Dit was van zaterdagavond acht uur tot zondagmorgen vier uur. In totaal hadden 192 bestuurders geblazen, waarbij 4 bestuurders teveel alcohol hadden gedronken. Degene die het meeste had gedronken, was een bestuurder met 470 ugl. Een bestuurder kreeg een boete van 350 euro opgelegd. Daar deze niet direct kon worden betaald, namen agenten de auto in beslag.



* VERDUISTERING
De politie heeft vrijdagochtend (21 nov) om negen uur een 18-jarige vrouw uit Maassluis aangehouden voor verduistering. Het ging om een verduistering bij een supermarkt aan de Koningshoek in Maassluis. De medewerkster van de supermarkt was op heterdaad betrapt op het wegnemen van 50 euro uit de kassa. Eerder was door de supermarkt ook al een camera geplaatst in de telruimte. Op de beelden was ook al te zien dat de verdachte geld wegnam. De officier van justitie heeft ook basis van deze beelden de aanhouding bevolen. Gekeken wordt of de vrouw ook al eerder geld heeft verduisterd.