Technologisch-industriële sector en RWE sluiten opnieuw contract

24/11/2008 14:45

RWE Energy Nederland N.V.

Energiebedrijf RWE en STENIM, het energie-inkoopcollectief van de vereniging FME-CWM, hebben hun tienjarig samenwerkingsjubileum gevierd met een nieuw omvangrijk contract voor de levering van aardgas. RWE zal de circa 300 STENIM-deelnemers van 2011 tot 2013 van aardgas voorzien. RWE levert al sinds 2002 gas aan de STENIM-deelnemers, die actief zijn in de technologisch-industriële industrie.

Het contract

De nieuwe overeenkomst tussen STENIM en RWE is het resultaat van een tender. Het totale volume van het contract, dat ingaat op 1 januari 2011, bedraagt circa 160 miljoen m3 gas. Daarmee behoort het contract tot de grotere deals in de grootzakelijke markt voor energie. Door dit contract kunnen STENIM-deelnemers optimaal profiteren van de mogelijkheden op de gasmarkt die een zelfstandige leverancier als RWE kan faciliteren. Dit betekent onder andere dat STENIM-deelnemers binnen het contract maximaal kunnen profiteren van de sterk fluctuerende gasprijzen.

De samenwerking

RWE is trots op de langdurige samenwerking met STENIM. "In de vrije markt zoals wij die kennen is een dergelijk lange relatie een bijzondere zaak. Wij werken dan ook constant aan kennisontwikkeling, flexibiliteit en een goede relatie met onze cliënten, en we zien gelukkig steeds vaker dat dit zijn vruchten afwerpt", aldus Gerard van der Sande, CCO van RWE Energy Nederland.

Vera Ortmanns, directeur van STENIM: "De afgelopen periode hebben wij met diverse partij-en zwaar onderhandeld. Het is niet alleen een kwestie van een hoeveelheid gas inkopen, zeker zo belangrijk zijn de voorwaarden waaronder geleverd gaat worden. Nadat alle afwe-gingen waren gemaakt, bleek RWE ook nu weer de beste partner voor de komende jaren te zijn.".

Over STENIM

STENIM, de Stichting Energie Inkoop Metalectro, is begin 2002 opgericht als voortzetting van een sinds de eeuwwisseling bestaand inkoopcollectief van de Vereniging FME-CWM met als doelstelling de collectieve energie-inkoop te continueren voor haar deelnemers. STENIM is verantwoordelijk voor de energie-inkoop voor ruim 500 deelnemers met een totaal verbruik van ruim 500 GWh elektriciteit en 80 miljoen m3 aardgas.

Over RWE Energy Nederland NV

RWE Energy Nederland NV is onderdeel van het internationaal opererende RWE AG, met haar hoofdkantoor in Essen, Duitsland. RWE AG is een van 's werelds toonaangevende energiebedrijven.

RWE voorziet haar klanten van elektriciteit, gas en water en van daaraan gerelateerde diensten. De belangrijkste afzetmarkten zijn Duitsland, Groot Brittannië en het Europese vasteland. Grote bedrijven en miljoenen huishoudens in heel Europa vertrouwen iedere dag op de diensten en producten van de RWE Group. In het fiscale jaar 2007 genereerden ongeveer 68.000 werknemers wereldwijd een omzet van 42 miljard euro.

RWE AG is sinds 2000 vertegenwoordigd in Nederland met RWE Energy Nederland NV in Hoofddorp en haar dochtermaatschappijen (RWE Haarlemmermeergas NV in Hoofddorp en RWE Obragas NV in Helmond). Deze bedrijven dragen samen zorg voor de levering van gas en elektriciteit aan ruim 220.000 huishoudens en meer dan 30.000 bedrijven in Nederland.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl