Leoni Jansen in duet met Youssou N'Dour

24/11/2008 15:08

Het Monumentale

Wie was de mystery guest die zondagavond 22 november samen met de Senegalese zanger Youssou N'Dour zou optreden op IDFA in Amsterdam? Die vraag hing gister in Tuschinki in de lucht.

Youssou N'Dour was in Nederland vanwege zijn Europese première van de documentaire ' Youssou Ndour: I Bring What I Love' en zou na afloop in Tuschinski een concert geven. Zondagmiddag om 12 uur werd zangeres Leoni Jansen gebeld door de tourmanager van Youssou N'Dour of zij met hem 'Seven Seconds Away' wilde komen zingen. Een paar uur later zong zij met hem dit bekende duet in een uitverkocht Tuschinski.

Jansen, die bekendheid geniet in Senegal, Mali en Zuid Afrika, zong al eerder met andere wereldsterren als Oumou Sangaré, Toumani Diabate en Busi Mhlongo.

Zij schuwde niet om op het eind van het nummer een flink stuk te improviseren en Youssou ging daar onmiddellijk in mee. Na afloop was hij zeer enthousiast over Leoni's stem en interpretatie: "C'était très original et créatif, totalement different, très bon!". Een mooi compliment van N'Dour die deze wereldhit in 1994 met Neneh Cherry heeft gezongen en later ook met Annie Lennox.

Overigens zingt Leoni op haar vorige week uitgekomen cd ' Second Wind' ook een nummer in het in het Senegalees, het Wolof.





http://www.leonie.nl