Q & I


24/11/2008

Telewerken snel en veilig: kan dat?

Dat is geen moeilijk realiseerbaar concept meer. Blue Coat heeft hiervoor haar gratis ProxyClient software ontwikkeld. De ProxyClient combineert de reeds bestaande MACH5 technologie voor het versnellen en optimaliseren van de verschillende applicaties en controle op Internet toegang door de WebFilter en WebPulse cloud services technologie. Zo wordt telewerken via de ProxyClient net zo snel en veilig als op kantoor werken.

De Blue Coat ProxyClient biedt een groot pakket aan functionaliteiten, waaronder het beschermen van telewerkers tegen Internet Malware en andere bedreigingen. Door gebruik te maken van de WebPulse cloud service wordt er een tweede laag van beveiliging toegevoegd op de laptop naast de bestaande AntiVirus client. WebPulse maakt gebruik van een grote gemeenschap van Web Gateway appliances (ProxySG appliances) en telewerkers die malware ontdekken in populaire en ongeclassificeerde websites. Deze bedreigingen worden centraal opgeslagen en bieden een referentie voor de ProxyClient.

Veilig telewerken

Naast vergaande bescherming tegen bedreigingen vanaf het Internet, worden belangrijke applicaties, email en bestanden versneld en geoptimaliseerd. Zo krijgt de telewerker de ervaring alsof er rechtstreeks op het LAN gewerkt wordt, zonder hiervoor concessies te moeten doen op veiligheid.

De uitrol, beheer en updates van de Blue Coat ProxyClient vinden plaats vanaf de centrale ProxySG appliance zonder hiervoor extra licenties of extra management tools aan te schaffen.

In het gebruik is de ProxyClient volledig transparant voor VPN gebruikers. Dit houdt in de praktijk er geen configuratie wijzigingen benodigd zijn voor de Remote-Access VPN's.