Politie Gelderland-Midden

Man aangehouden na inrijden op agent

Publicatiedatum: 24-11-2008 15:48:25

ZEVENAAR - De politie heeft het onderzoek afgerond naar een incident dat in de nacht van zaterdag op zondag 12 oktober plaatsvond aan de Markstraat in Zevenaar. Hierbij zou een crossmotor zijn ingereden op een 44-jarige agent.

De agent was die nacht rond 01:30 uur samen met een collega aan de Markstraat bezig met surveillance werkzaamheden. Op dat moment zou een crossmotor de straat in zijn komen rijden met hoge snelheid. De bestuurder droeg geen helm en voerde ook geen verlichting. De 44-jarige agent wilde de bestuurder staande houden. De bestuurder zou het stopteken hebben genegeerd en recht op de agent zijn afgereden. De agent kon nog tijdig opzij springen om een aanrijding te voorkomen. Bij de poging de bestuurder staande te houden raakte de agent licht gewond.

De bestuurder zou vervolgens zijn doorgereden. Uit getuigenverklaringen is gebleken dat daarna enkele cafébezoekers die op de openbare weg stonden, ook opzij moesten springen om niet aangereden te worden.

Na onderzoek kon vorige week een 21-jarige man uit Deventer worden aangehouden. Daarbij werd tevens de crossmotor in beslag genomen. Deze bleek niet verzekerd. De man is donderdag 20 november voorgeleid bij de Rechter Commissaris. De voorlopige hechtenis is geschorst. Het korps zal naar aanleiding van het incident eventuele onkosten op de verdachte trachten te verhalen.
(08-144867)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---