Politie Zuid-Holland-Zuid

24/11 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 24-11-2008 o Persberichten district II

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN GEWAPENDE OVERVAL
PAPENDRECHT- De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben van de gewapende overval op een tankstation aan de Burgemeester Keijzerweg.
Op donderdagavond 20 november werd rond 18.45 uur het tankstation de Haan overvallen door een man met een vuurwapen. De 19-jarige pompbediende uit Papendrecht was op het moment van de overval alleen aanwezig in het tankstation. Een donker geklede jonge man met capuchon op kwam binnen en richtte een vuurwapen op hem. Vervolgens eiste de verdachte geld, wat de geschrokken pompbediende hem overhandigde. De overvaller maakte zich daarna lopend uit de voeten. De klant, die na de overval de tankshop bezocht, zag de man wegrennen richting de Rubensstraat. De gewaarschuwde politie heeft in de omgeving gezocht, maar de overvaller niet aangetroffen. De verdachte is voor het laatst gezien in de Hans Memlingstraat.

Signalement
De politie beschikt over het volgende signalement:
· Blanke/mogelijk lichtgetinte man

· 17-20 jaar

· 1.70 m lang

· Normaal tot dun postuur

· Donker gekleed

· Witte gympen

· Droeg een donkergekleurd dun Nike tasje met koordjes

De politie is dringend op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over de situatie voor, tijdens en na de overval. Heeft u iets gezien, kunt u ons vertellen welke richting de verdachte op is gegaan of heeft u andere informatie? Neemt u dan contact op met de recherche in Gorinchem op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of meld uw informatie op het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

VERVOLGBERICHT: ONDERZOEK NAAR BEROVING AFGEROND PAPENDRECHT Het onderzoek naar de beroving van een 19-jarige inwoner van Papendrecht op vrijdagavond 21 november is door de politie afgerond. Deed de politie afgelopen weekend nog een extra oproep aan getuigen om zich te melden, inmiddels is gebleken dat dit geen meerwaarde meer heeft voor het onderzoek.
Het slachtoffer werd vrijdagavond 21 november in een woning in de Haagbeukhof in elkaar geslagen en daarna gedwongen een geldbedrag te pinnen. De politie hield drie mannen aan: een 19-jarige, een 21-jarige en een 25-jarige inwoner van Papendrecht. De verdachten zijn bekenden van het slachtoffer en dachten op deze wijze geld te innen dat ze tegoed dachten te hebben. De drie zijn inmiddels weer heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.