Politie Zuid-Holland-Zuid

24/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 24-11-2008 o Persberichten district I

INBRAAK IN TWEE WONINGEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT In twee naast elkaar gelegen woningen aan de Ring is zondag 23 november eind van de middag ingebroken. In beide gevallen werd een raam opengebroken waardoor werd binnengekomen. In de ene woning werden laptops, digitale cameras, sieraden, contant geld, mobiele telefoons en wijn gestolen. In het andere huis waren de bewoners op het moment van de inbraak boven. Ze lagen even te rusten toen er met een zaklamp de slaapkamer in werd geschenen. De mannelijke hoofdbewoner werd hiervan wakker waarop de inbreker(s) ervandoor ging. De dief wist weg te komen. Er werd in deze woning een handtas met daarin waardevolle spullen zoals bankpassen, rijbewijs, paspoort autopapieren en contant geld weggenomen. Beide bewoners hebben aangifte gedaan bij de politie.
De politie stelt een (sporen)onderzoek in. Mogelijk zijn er getuigen die tussen 17.00 en 18.30 verdachte personen en/of voertuigen hebben gezien op de Ring. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

RIJBEWIJZEN INGEVORDERD
HENDRIK-IDO-AMBACHT/DORDRECHT De politie heeft zondagmiddag 23 november de rijbewijzen van drie (te) hardrijders ingevorderd. Een 46-jarige man uit Breda reed op de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht met een (gecorrigeerde) snelheid van 155 km per uur. Helaas werd hij gesnapt door de politie. Voorlopig is hij zijn rijbewijs kwijt. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.
Een 56-jarige Brit raakte zondagmiddag niet zijn rijbewijs kwijt maar moest wel een boete van 450 euro betalen voor een fikse overschrijding van de maximum snelheid op de N3 bij Dordrecht. Hij reed (gecorrigeerd) 152 km per uur waar 100 km per uur is toegestaan. Omdat de man niet in Nederland woonachtig is, kon zijn rijbewijs niet worden ingevorderd en kon hij de boete afkopen. Na betaling mocht hij zijn weg vervolgen.
Op de A15 ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht ging een 61-jarige man uit Dordrecht de fout in. Hij werd door de politie met een (gecorrigeerde) snelheid van 155 km per uur gesnapt. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

SNEEUWBALLEN GOOIEN VALT VERKEERD
ZWIJNDRECHT De politie heeft zondagmiddag 23 november een 18-jarige jongeman uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij gooide met een vriend sneeuwballen tegen een woning in de Offenbachstraat. De bewoner was hier niet van gediend en ging naar buiten. Er ontstond geduw en getrek tussen de bewoner en de twee jongens. De 18-jarige zou daarbij de man geslagen hebben. De bewoner liep een pijnlijk jukbeen op en deed aangifte bij de politie. Hierop werd de 18-jarige aangehouden. Hij werd na verhoor heengezonden. De knul is voornemens zijn excuses aan te bieden aan de man.