Maastricht Aachen Airport


Aantal deelnemers Maastricht Maintenance Boulevard groeit Het aantal deelnemers aan het Maastricht Maintenance boulevard project groeit gestaag. Momenteel hebben 20 partijen zich ingeschreven voor de pre-IPC fase waarin de partijen individueel of in combinatie, innovatieve projecten op het gebied van Maintennace Repair & Overhaul uitwerken. Voor het pre-IPC traject werd een subsidie beschikbaar gesteld door Senternovem. De stichting Maastricht Maintenance Boulevard (SMMB) treedt in dit traject als penvoerder op.

SMMB heeft twee hoofdonderwerpen gekozen waar een collectief project voor wordt ontwikkeld, te weten MRO composieten en Total care Maintenance.

Het composieten project heeft als doel de reparatie aan composietdelen beter, sneller en goedkoper te maken. Door de kennis van de bedrijven samen te brengen worden kunnen er verbeteringen worden behaald op het gebied van tijd, kwaliteit en kosten. Onderdeel van dit MRO composieten project is het uitwerken van onderhoud aan de nieuwe generatie composiet vliegtuigen, zoals de B787 en de A350, waarbij met name de problemen van line maintenance worden geanalyseerd.

Het Total Care Maintenance concept richt zich op het ontwikkelen van een samenwerking- en businessmodel om aan aircraft operators een nose to tail, power by the hour, total maintenance concept aan te bieden. Het idee is dat een operator een vast bedrag per maand betaalt waarvoor zijn vliegtuig totaal wordt onderhouden. Onderhoud loopt dan uiteen van de dagelijkse check tot de 8 jaarlijkse D-Check en van reparatie van interieur schade tot een tweejaarlijkse schilderbeurt van het exterieur.

Deelnemers aan het project zijn ADSE, AELS, Aeroconsort, Aircraft Conversions, Aircraft Interior Services, Axxiflex Turbine Tools, Direct Maintenance, Hamilton Sundstrand, Heli-One Components, KVE Composites Group, Leeuwenborgh Opleidingen, Maastricht Aachen Airport, Maastricht Aviation Aircraft Services, Poldermans Consultancy, QAPS, Samco Aircraft Maintenance, Sergem Engineering, Stella aviation academy, Stratagem Strategic Research en Technobis Fibre Technologies.

Ikverticket
Ryanair
vliegenvanafmaastricht.nl
Opvakantievanafmaastrich.nl
AKO