Gemeente Dalfsen

Dalfser website in top 100

24-11-2008

De website van de gemeente Dalfsen, www.dalfsen.nl, is in het onderzoek van Overheid.nl Monitor flink gestegen. De monitor brengt jaarlijks de ontwikkeling in kaart van de digitale overheid. De website van Dalfsen is in 2008 dan ook flink uitgebreid, vooral op het gebied van de digitale dienstverlening.

Digitale dienstverlening verder uitgebreid

Naast een uitbreiding van producten en diensten in het digitale loket zijn in 2008 onder andere een compleet nieuwe website, overzicht lokale wet- en regelgeving en een gezamelijke zoekfunctie met de landelijke website www.overheid.nl gerealiseerd. Dit alles heeft bijgedragen in een stijging van plek 258 vorig jaar tot plek 97 nu.

De ontwikkelingen bij de Dalfser gemeentesite staan niet stil. Naast een verdere uitbreidingen van het digitale loket, wordt eind 2008 ook de vormgeving van dit loket verbeterd. Met het project Bekendmakingen wordt het voor de inwoners van Dalfsen in 2009 ook mogelijk zich via de email te abonneren op informatie die nu op de gemeentepagina's KernPUNTEN terug te vinden is. Zo blijft Dalfsen bij deze en ander projecten prima in de pas lopen met de landelijke ontwikkelingen.

Jaarlijks onderzoek
Onder de naam "Overheid.nl Monitor" worden de ontwikkelingen in kaart gebracht op het terrein van de elektronische overheid. Dat gebeurt door het ICTU-programma Overheid heeft Antwoord© in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hierbij wordt onder meer gekeken naar de toegankelijkheid, de transparantie en gebruiksvriendelijkheid van de websites van gemeenten, waterschappen, provincies en ministeries.

De Overheid.nl Monitor bestaat uit twee onderdelen, namelijk de continue monitor met maandelijks nieuwe ranglijsten en het jaarlijkse onderzoek waarbij overheden zelf mutatievoorstellen kunnen indienen.De complete ranglijsten staan op de website van de Overheid.nl Monitor .

Terug naar boven