Gemeente Gouda


Veel ontmoetingen op Gouds vrijwilligersaperitief (24-11-2008)

Woensdag 19 november stond de Sint Janskerk voor de vierde keer in het teken van de Goudse vrijwilliger. Van 17.00 uur tot 19.00 uur genoten ruim 1300 vrijwilligers van een aperitief, die als dank voor hun belangeloze inzet werd aangeboden door de gemeente Gouda. De grote opkomst, het thema `ontmoeten', een sfeervol aangeklede Sint Janskerk en de bediening door de collegeleden, raadsleden en directeuren van Goudse organisaties maakte het aperitief ook dit jaar tot een succes.

Vrijwilligers

Wethouder Marion Suijker hief samen met de aanwezigen het glas op de vrijwilligers: "In Gouda zijn ongeveer 23.000 vrijwilligers actief; dit is 1 op de 3 Gouwenaren. Dit waarderen wij enorm. Het is voor ons dé reden dat we voor de vierde keer een bijeenkomst speciaal voor de vrijwilligers organiseren. Op deze manier willen we de vrijwilligers bedanken voor hun tomeloze inzet voor de stad Gouda."

Vrijwilligers Informatiepunt

Het vrijwilligersaperitief is georganiseerd door het Vrijwilligers Informatiepunt (VIP) van de gemeente Gouda. Het VIP ondersteunt en stimuleert vrijwilligerswerk. Vrijwilligers en
vrijwilligersorganisaties kunnen hier terecht voor informatie, advies, vacatures en cursussen. Het VIP is bereikbaar via de website www.gouda.nl/vip, telefonisch via het nummer 0182 - 58 86 14 of te bezoeken in de Stadswinkel Buytenerf, Klein Amerika 20 in Gouda.


---