Gemeente Enschede

Wethouder Eric Helder naar Turkije

Deze week brengt wethouder Eric Helder (Economische ontwikkeling, Jeugd&Onderwijs) een bezoek aan Turkije. Het bezoek maakt deel uit van een economische handelsmissie van staatssecretaris Heemskerk (Economische Zaken) en staatssecretaris Van Bijsterveldt (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), samen met 130 bedrijven en onderwijsinstellingen. Aan de economische missie nemen ook de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven deel. De bedrijvendelegatie staat onder leiding van MKB-voorzitter Loek Hermans.
De missie is bedoeld om de economische banden met Turkije te versterken en samenwerkingspartners te vinden voor bedrijven en onderwijsinstellingen. Daarnaast is het doel om Nederland te promoten als vestigingsland voor Turkse bedrijven.

Enschede is voor het eerst uitgenodigd voor een handelsmissie van het ministerie van Economische Zaken. Wethouder Helder vond echter dat hij de hele regio moest vertegenwoordigen en daarom maken nu bedrijven en instellingen uit heel Twente, en zelfs daarbuiten, deel uit van de delegatie.

Eric Helder houdt een weblog van de reis bij en is elke werkdag op de radio te horen bij RTV Oost om 16.45 uur in het programma Afslag Oost. Het adres van de weblog is erichelder.blogspot.com of te bereiken via de homepage van de gemeente Enschede.

Een paar programma-onderdelen:
Maandag 24 november
Voorzitterschap Water seminar met aansluitend overdracht pilot-installatie van Water4All.

Dinsdag 25 november
Bezoek Expositie Istanbul Mode Academie (IMA)

Woensdag, 26 november (Ankara)
Seminar SME Development
Bezoek aan Mayor of Ankara

Donderdag, 27 november (Izmir)
Bezoek aan Free Trade Zone
Ontmoeting met bedrijfsleven
Bezoek aan Mayor Izmir

Geplaatst: 24 november 2008.

24 november 2008