Persberichten 24/11 middag

Regio, 24-11-2008

Politie Hollands Midden Politie neemt vier rijbewijzen in bij alcoholcontroles De politie heeft het afgelopen weekend vier rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Eén bestuurder was betrokken bij een aanrijding. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Noordwijk werd maandag 24 november rond 01.40 uur op de Oude Zeeweg een 56 jarige automobilist uit Hillegom aangehouden. De uitslag van zijn daarna gehouden ademanalyse was 745 ug/l.

In Woubrugge reed zaterdag 22 november rond 21.10 uur een 38 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn op de Kruisweg in op een graafmachine. Hij had de graafmachine die bestuurd werd door een 29 jarige man uit Zevenhoven niet gezien. Zijn auto liep flinke materiële schade op. De man zelf werd voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis. Daar liet de politie van hem een bloedproef af nemen om vast te stellen of hij niet te veel had gedronken. Op de plaats van de aanrijding wees een ademtest in die richting. De uitslag van het onderzoek wordt nu afgewacht.

In Nieuwveen controleerde de politie zondag 23 november rond 01.35 uur op de Oude Nieuwveenseweg een 30 jarige automobilist uit Kudelstaat. Zijn blaastest gaf aan dat er mogelijk te veel gedronken was. Hij werd dan ook aangehouden en werkte aan het politiebureau mee aan een ademanalyse. De uitslag van die analyse was 655 ug/l.

In Alphen aan den Rijn werd zondag 23 november rond 01.15 uur op de Blijenbergstraat een 24 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aangehouden nadat een ademtest voor hem negatief uitviel. De uitslag van de daarna gehouden ademanalyse was 655 ug/l. Het was voor hem de derde keer in korte tijd dat hij voor dit feit door de politie werd opgepakt. Eerder deze maan kwam hij tot 380 ug.l. en in september tot 640 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog vijftien bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder. Het ging hier om de plaatsen Noordwijkerhout, Leiden ( 3x ) , Voorschoten, Zoeterwoude, Hoogmade, Ter Aar, Hazerswoude Dorp, Alphen aan den Rijn ( 2 x ), Bodegraven, Zwammerdam, Waddinxveen en Gouda.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Noordwijk Aanhouding voor bedreigend gedrag De politie heeft maandag 24 november rond 10.00 uur aan de Nieuwe Zeeweg een 34 jarige man uit Noordwijkerhout aangehouden. Winkelend publiek sprak agenten in de Hoofdstraat aan dat ze bang waren voor een man die hen agressief benaderde, naar ze spuugde en ze beledigde en voor autos sprong. Ook had hij tegen een schuifdeur van een winkelpassage aan de Van Hardenbroekweg getrapt waardoor deze niet meer werkte. Op de Nieuwe Zeeweg zagen de agenten de man lopen en rekenden hem in. Hij zit nog vast.

Voorschoten Vrouw aangerand en beroofd Een 27 jarige fietsster uit Leiden is maandag 24 november even na 06.00 uur aangerand en beroofd door een man op een rood/witte scooter. De vrouw fietste over het fietspad van de Thorbeckeweg toen ze de scooter achter zich hoorde rijden. Na het passeren sprong de bestuurder van zijn scooter en sloeg de vrouw waardoor ze viel. De vrouw begon hard te schreeuwen en te trappen toen de man haar betastte. Hierop is de man er vandoor gegaan met de tas van de vrouw. De man is er met zijn rood/witte scooter vandoor gegaan richting station De Vink. De vrouw is daarna naar een woning in de omgeving gerend waarna de politie werd gebeld. De politie stelt een onderzoek in, waaronder ook een buurtonderzoek, en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844. De man droeg een blauw jack en een helm met als hoofdkleur rood.

Leiden Politie onderzoekt mishandeling Een 17 jarige inwoner van Leiderdorp is in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 november betrokken geweest bij een mishandeling. Hij zou rond 2.30 ter hoogte van een snackbar op de Breestraat geslagen zijn door een 17 jarige inwoner van Leiden, deze kon rond 3.00 uur ter plekke aangehouden worden. Zondag 23 november is de man rond 11.30 uur in vrijheid gesteld. De politie doet verder onderzoek. Mogelijk zijn er passanten geweest die meer kunnen vertellen over deze mishandeling, wij verzoeken hen contact op te nemen met de politie in Leiden via het telefoonnummer 0900-8844.

Een groep omstanders van ongeveer 30 personen bemoeide zich met bovenstaande aanhouding. Een deel van hen uitte diverse beledigingen aan het adres van de aanwezige politiefunctionarissen. Na daartoe gevorderd te zijn, verwijderde een groot deel van de groep zich. Een vijftal mannen in de leeftijd van 18 tot en met 20 uit Leiderdorp was echter koppig en bleef ook na een volgende vordering staan. Zij zijn hierop allen aangehouden. Na verhoor zijn alle vijf betrokkenen zondagmiddag rond 15.00 weer in vrijheid gesteld.

Alphen a/d Rijn Aanrijding auto en scootmobiel Op de kruising van de Noorderkeerkring met de Provinciepassage heeft op maandagochtend 24 november rond 10.30 een aanrijding plaatsgevonden. Een 56 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn zag een 41 jarige inwoonster van Alphen aan den Rijn op een scootmobiel komende uit de richting van de Oude Wereld over het hoofd. Daardoor kon een aanrijding niet uitblijven. De vrouw kwam hard op het wegdek ten val. Met onbekend letsel is zij vervoerd naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie doet verder onderzoek.

Gouda Nog twee aanhoudingen na brandstichting aan kerkdeur De politie heeft maandag 24 november nog twee Gouwenaren van 13 en 16 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting aan de deur van een kerk op de Lekkenburg. Zaterdag 22 november werd rond 17.45 uur de brandstichting gemeld. De politie hield toen al vier verdachten van 14 en 15 jaar aan. Een van de verdachten bleek niet betrokken te zijn bij de brandstichting. Tegen de deur van de kerk was een flesje met een brandbare vloeistof gegooid. De onderkant van de deur en de deurmat raakten beschadigd. De drie aangehouden verdachten van zaterdag worden dinsdag 25 november voorgeleid voor justitie.

Moordrecht Door navigatiesysteem het water ingereden Een taxichauffeur is in de nacht van zondag 23 op maandag 24 november met zijn voertuig te water geraakt. Dit gebeurde bij de pont oversteekplaats. De chauffeur is op aanwijzing van zijn navigatiesysteem rechtdoor het water ingereden. Hij dacht door een grote plas water te rijden aangezien het regende. De auto begon te zinken en de chauffeur en een klant zijn hierna uit de taxi gezwommen. Eenmaal aan de kant werd hulp ingeroepen van omwonenden. Omdat de taxi onder water was geraakt, is een duikteam ter plaatse gekomen om de auto te lokaliseren waarna de auto kon worden getakeld.