Suriname: Kindertelefoon doet het weer 24 november 2008, Paramaribo - Net als Nederland kende Suriname tot ruim tien jaar geleden een Kindertelefoon, waar kinderen met al hun problemen terecht konden. Na een lange pauze is de Kindertelefoon op 20 november, de Dag voor de Rechten van het Kind, weer in werking gesteld.

Op 20 november kwam het eerste telefoontje van presidentsvrouw Liesbeth Venetiaan. Ze noemde de reactivering van de Kindertelefoon een historisch moment.

De Kindertelefoon is in Suriname bereikbaar via het gratis nummer 123. Net als in Nederland hoeven de kinderen die bellen hun naam en telefoonnummer niet te noemen, zodat ze als ze dat willen anoniem kunnen blijven.

De medewerkers van de Kindertelefoon luisteren naar wat de kinderen te vertellen hebben, geven raad en helpen met het zoeken naar oplossingen voor problemen. In ernstige gevallen kan bijvoorbeeld de politie worden ingeschakeld. Kinderen kunnen overal over bellen, of het nou gaat over mishandeling thuis, pesten op school, of om gewoon even met iemand te praten.

De Kindertelefoon is dagelijks bereikbaar van 8 uur 's morgens tot 4 uur 's middags. Als veel kinderen gaan bellen, zal de telefoon op den duur misschien zelfs 24 uur per dag bereikbaar zijn.