Provincie Noord-Holland

Noord-Hollands Schaatsweekend 2008

24-11-2008

In het kader van het Noord-Hollands Schaatsweekend 2008 werd er van 21 tot en met 23 november volop genoten van ijspret.

Schaatsclinic De winnaars van de prijsvraag die in oktober in het huis en huisbladpagina van de provincie stond, kregen een professionele schaatsclinic. Deze werd gegeven door drievoudig Olympische kampioen langebaanschaatsen Yvonne van Gennip en vond plaats op de schaatsbanen in Haarlem en Hoorn. In totaal waren er 40 enthousiaste deelnemers. Yvonne van Gennip zette haar handtekening ook op de populaire schaatsmuts die de provincie uitdeelde aan de prijswinnaars en vele kinderen.
Naast de clinic van Yvonne werden door de schaatsverenigingen ook kinderclinics, bochtenclinics en curling gegeven. Het weekend begon op vrijdag met de ijshockeywedstrijd Amstel Tijgers Heerenveen Flyers. Voor de wedstrijd reikte Sascha Baggerman de Noord-Hollands Schaatsweekend Waarderingsprijs uit aan het gewest NH/Utrecht en de jeugdbaancoördinatoren voor het jeugdschaatsen op de vier 400 meter banen in Noord-Holland. In Alkmaar vond de ijsdansshow van Ruben Reus plaats en in Amsterdam konden kinderen sledgehockey met Barbara de Loor proberen.
Het jeugdschaatsen bezorgt al ruim dertig jaar schaatsplezier aan duizenden kinderen. Toegewijde vrijwilligers en coördinatoren zorgen vanuit de Noord-Hollandse dorpen en steden voor deskundige en enthousiaste instructie en leiden talenten op voor de toekomst.

De provincie Noord-Holland is, naast initiator, ook de hoofdsponsor van dit unieke schaatsfeest.

Nieuwsredactie