Gemeente Giessenlanden


Minister Wouter Bos in Giessenlanden

Op maandag 24 november bracht vice-premier en minister Wouter Bos een werkbezoek aan de gemeente Giessenlanden. De ontwikkelingen in en om de plattelandsgemeente aan de rand van het Groene Hart staan hierbij centraal. De minister heeft met het college van burgemeester en wethouders en twee Giessenlandse ondernemers gesprekken gevoerd over themas als natuur en landschap, duurzame landbouw en duurzame energie.

WB-Boot-Buddingh.jpg

De minister koos voor een werkbezoek aan de gemeente Giessenlanden omdat het een plattelandsgemeente is die door haar ligging aan de rand van het Groene hart te maken heeft met veel ontwikkelingen. Enerzijds een echte plattelandsgemeente in het open landschap van het Groene Hart. Anderzijds een gemeente met aan de zuidzijde de toenemende verstedelijking van de Merwedezone. Tijdens de gesprekken met minster Bos heeft het college aangeven hoe zij omgaat met verstedelijking en hoe zij tegelijkertijd ruimte wil geven aan het open landschap van het Groene Hart.

Ondernemers
Een belangrijk onderdeel van het werkbezoek waren de gesprekken met twee ondernemers over duurzame landbouw en duurzame energie. Arie Aanen uit Hoornaar, eigenaar van een middelgroot agrarisch bedrijf, en Wim Meerkerk uit Noordeloos, ondernemer in windenergie, hebben vanuit hun eigen ervaring verteld over het wonen en werken in een plattelandsgemeente, hun ervaringen met de ontwikkelingen in het Groene Hart en de effecten daarvan op hun bedrijf.