Draadloze Internet weegschaal nieuw middel in strijd tegen jojo-effect

24/11/2008 17:29

Inotive Solutions B.V.

EINDHOVEN, 22 november 2008 - In navolging van de metamorfose actie van 25 oktober jongstleden waarbij vier klanten van In Shape Afslankstudio een complete nieuwe 'look' kregen aangemeten, werden de dames opnieuw in het zonnetje gezet. Inotive Solutions deed de dames een innovatieve weegschaal cadeau, de Youw8 Internet Body Monitor. Deze weegschaal, die met een draadloze verbinding alle gegevens direct doorstuurt naar een persoonlijk pagina op internet, is een perfect hulpmiddel om op gewicht te blijven. In Shape kan direct de weeggegevens op afstand raadplegen en met een persoonlijk bericht op hun pagina reageren.

"Afvallen is een hele kunst, maar op gewicht blijven is misschien wel de grootste uitdaging", vertelt Rachel Lemmens, de eigenaresse van In Shape Afslankstudio in Eindhoven. "De Youw8 Internet Body Monitor geeft een ideale invulling voor een vervolgprogramma om op gewicht te blijven. Ze hoeven niet naar de studio te komen om te wegen; wij kunnen de gegevens op internet aflezen. Door middel van een (e-mail) bericht kan ik een persoonlijk consult op de pagina achterlaten." De Youw8 Internet Body Monitor (spreek uit als you weight) is een primeur voor Nederland. Het is een innovatieve combinatie van een draadloze weegschaal en een interactieve website. Alle gegevens van de weegschaal worden draadloos en volkomen veilig naar het internet gestuurd. Op een persoonlijk internetpagina kan de gebruiker meetgegevens raadplegen zoals het lichaamsgewicht, vetpercentage en de BMI (body mass index).

"Deze samenwerking met In Shape Afslankstudio geeft ons de mogelijkheid het product te combineren met een persoonlijk advies- en begeleidingsprogramma", zegt Erik Ekkel, directeur van Inotive Solutions b.v. uit Nuenen, de fabrikant van Youw8. "Onlangs is weer aangetoond dat persoonlijke begeleiding het beste helpt in de strijd tegen overgewicht en onze weegschaal biedt nu ook een instrument om dit via het internet op afstand te kunnen doen." In Shape Afslankstudio integreert de Youw8 Internet Body Monitor in het vervolgprogramma om vrouwen te begeleiden om op gewicht te blijven.

Esther (65kg afgevallen), Elsa (40kg), Marjolein (20kg) en Susanne (12kg) waren dolblij met de weegschaal. "Nu komt het erop aan en deze Youw8 weegschaal kan ons perfect helpen om op koers te blijven. Met name voor de feestdagen is dit een prettig gevoel", zegt Marjolein. Elsa voegt toe: "dat Rachel mij nu ook via het internet kan ondersteunen, vind ik erg handig en geeft me het vertrouwen dat ik minder snel weer terug kan vallen in mijn oude gewoontes."

Profiel van Inotive Solutions b.v. uit Nuenen

Inotive Solutions b.v. is een jong innovatief bedrijf gevestigd in Nuenen en is opgericht door drie ex-Philips mensen. Het brengt producten op de markt in het "Connected Wellness" domein. Het Youw8 internet platform met daaraan gekoppeld de draadloze internet weegschaal is daarvan het eerste resultaat.

Profiel In Shape Afslankstudio Eindhoven

In Shape Afslankstudio Eindhoven is een studio voor afslanken en figuurcorrectie specifiek afgestemd op de vrouw. In Shape Afslankstudio Eindhoven maakt gebruik van Powerfit infraroodcabines en de exclusieve Hypoxi trainer en Vacushaper die doelgericht afvallen en plaatselijke figuurcorrectie mogelijk maken. Aanvullend op het bewegingsprogramma geeft In Shape Afslankstudio Eindhoven voedingsadvies en werkt met de voedingsprogramma's D-Line, Nutrifarm en Bio HCG. In Shape Afslankstudio Eindhoven is een eenmanszaak opgericht door Rachel Lemmens (30 jaar). De afslankstudio is gevestigd aan de Ouverture 87 in de wijk Blixembosch in Eindhoven en is op 2 september 2006 van start gegaan.





http://www.youw8.com