FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten vraagt opleidingsfondsen om taskforce technisch personeel

FNV Bondgenoten wil taskforces in de regio Eindhoven en Zwolle opzetten. De taskforces moeten er voor gaan zorgen dat vraag en aanbod van technisch geschoold personeel snel bij elkaar komen. Dit naar aanleiding van de vele geplande reorganisaties bij technische bedrijven in die regio's.

Henk Wijninga, bestuurder FNV Bondgenoten: "Met de taskforces willen we dat op korte termijn technische, bekwame vaklieden naar interessant en duurzaam nieuw werk begeleid worden. Daarmee worden op de lange termijn werknemers behouden voor de sector."

De afgelopen maanden is duidelijk geworden dat op regionaal niveau de arbeidsmarkt heftig in beweging is met reorganisaties bij bedrijven als NXP, NedCar, DAF en Scania. Deze bedrijven zijn gezichtsbepalend in de betreffende regio en hebben vele toeleveranciers die de gevolgen van veranderingen van deze bedrijven ook gaan voelen. Wijninga: "Tegelijkertijd zijn we er van overtuigd dat de regionale arbeidsmarkten dit technisch personeel zeker voor de lange termijn nodig hebben en op relatief korte termijn kunnen absorberen. Vandaar dat we de opleidingsfondsen gevraagd hebben om hiervoor speciale taskforces op te zetten."

FNV Bondgenoten heeft vanmiddag een verzoek om tot deze taskforces te komen naar de opleidingsfondsen, de werkgeversorganisaties en de andere vakbonden gestuurd. De vakbond hoopt op 10 november met alle betrokken partijen om tafel te zitten om tot een planning te komen.