ABVAKABO FNV

Maak werk van die droombaan

Ken je het gevoel: je staat op oudejaarsavond met een oliebol in de ene hand en champagne in de andere af te tellen tot het nieuwe jaar. Ondertussen denk je: volgend jaar wordt míjn jaar. Dan doe ik het anders. Ik stop met roken, ga meer sporten én ik ga eindelijk op zoek naar een andere baan.

Maar waar begin je? Op vacaturesites op internet, in de krant of gewoon bij het uitzendbureau? Grote kans dat je binnen de kortste keren verzuipt in de hoeveelheid informatie en vacatures die je tegenkomt.

Hoe kun je dat voorkomen? Begin bij jezelf. Wat vind jíj leuk? Waar word je gelukkig van? Waarom wil je weg in je huidige baan? Wat wil je bereiken? Het lijken zulke simpele vragen, maar de antwoorden zijn vaak een stuk lastiger. De loopbaanconsulenten van ABVAKABO FNV zijn getraind om jouw vragen een stuk helderder te krijgen en jouw daarmee op weg helpen naar de antwoorden. Zo kan de consulent bijvoorbeeld helpen bij het opzetten van een stappenplan en kan hij of zij je doorverwijzen naar een training of workshop.

Het advies van de loopbaanconsulenten is voor de leden van de vakbond bovendien gratis. Geïnteresseerden kunnen elke dinsdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur op afspraak terecht op een van de kantoren in de regio. Het gesprek duurt maximaal een uur.
Meer informatie over de loopbaanspreekuren