Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 24 november 2008

UvA-lerarenopleiding oogst waardering in visitatierapport

Gepubliceerd op 24 november 2008

Het Instituut voor de Lerarenopleiding (ILO) van de Universiteit van Amsterdam (UVA) heeft zich onderscheiden in het visitatierapport van de universitaire lerarenopleidingen (ULO's). De Quality Assurance Netherlands Universities (QANU) presenteerde maandag 24 november het rapport, waarin het ILO op zes van de 21 bestudeerde facetten als `goed' wordt beoordeeld. Bij de andere ULO's, die net als het ILO ook opnieuw voldoen aan de basiskwaliteiten voor een accreditatie, worden nul tot drie facetten goed bevonden. Op de overige onderdelen scoren alle ULO's een `voldoende'.

Het ILO oogst vooral waardering van de commissie voor de interne kwaliteitszorg en voor het opleidingsprogramma, zoals de relatie tussen doelstellingen en programma, samenhang in het programma en afstemming tussen vorm en inhoud. Daarnaast worden ook de kwaliteit van het personeel en de studiebegeleiding van studenten goed bevonden.

Het ILO bestaat sinds 1988 en verzorgt een masteropleiding tot eerstegraads docent in het voortgezet onderwijs in 23 schoolvakken. Studenten volgen de opleiding na het behalen van een WO-master die aansluit bij het betreffende schoolvak. De QANU gaat in principe één keer in de vijf jaar na of ULO's voldoen aan de voorwaarden voor een accreditatie.

Verwijzingen

ILO
QANU
Bron: UvA Persvoorlichting