Timmermans lanceert schoolexamen over Europa

Staatssecretaris Timmermans lanceert op maandag 24 november Cito-schoolexamens met als thema 'Europa' voor de bovenbouw van vmbo, havo en vwo op het Oranje Nassau College in Zoetermeer. Tijdens zijn bezoek neemt Timmermans actief deel aan een les en gaat hij met leerlingen in discussie over Europa en het gebruik van het materiaal in de lessen.

Het toetsmateriaal met het thema'Europa' is ontwikkeld door Cito, met een subsidie uit het Europafonds van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Doel van deze toetsen is leerlingen in het vmbo, havo en vwo meer bij Europa te betrekken. Leerlingen komen via het maken van toetsen en opdrachten over uitdagende onderwerpen meer te weten over Europees beleid, de functie van Europese instellingen en de betekenis van Europa in het dagelijkse leven.

De toetspakketten bevatten opdrachten die ook als schoolexamen, of als voorbereiding op het schoolexamen te gebruiken zijn. Begin dit jaar presenteerde Timmermans het Cito-themapakket 'Europa in Beweging' voor de onderbouw.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed