Gemeente Oldebroek


Week zonder geweld, Bijeenkomsten voor vrijwilligers

In de week van 24 tot 28 november vindt de Week zonder geweld plaats. In die week voeren organisaties en mensen campagne, om aandacht te vragen voor de bestrijding van iedere vorm van geweld. Huiselijk geweld is de meest voorkomende vorm in Nederland. Vooral vrouwen en meisjes zijn hiervan het slachtoffer, maar ook mannen en jongens krijgen er mee te maken. Ook ouderenmishandeling komt steeds vaker voor.

De gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten (Regio Noord-Veluwe) werken samen bij het tegengaan van deze vorm van geweld. Wij doen dit met andere organisaties zoals, politie, justitie en diverse hulpverlenende instellingen. Ook is er het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld (ASHG). Dit alles is niet voldoende. Wij hebben ook u nodig om dit probleem aan te pakken. Misschien zijn er in uw vereniging of organisatie mensen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Vragen die voor u belangrijk kunnen zijn: hoe herkent u de signalen en hoe gaat u daar dan mee om? Wat kunt u zelf doen? Welke hulp is er voor het slachtoffer? En voor de dader?

Bijeenkomsten voor vrijwilligers
De bijeenkomsten hebben een gelijk programma en vinden plaats op: maandag 24 november van 18.00 tot 20.30 uur
locatie: Gemeenschapscentrum "'t Huiken" (zaal 1) te Elburg dinsdag 25 november van 18.00 tot 20.30 uur
locatie: Sociaal Cultureel Centrum "de Dialoog" (zaal 9) te Ermelo

Bij binnenkomst tussen 18.00 uur en 18.30 uur bieden wij u een broodje aan. Het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld informeert u over wat zij voor uw organisatie, de slachtoffers en daders kan betekenen. U krijgt ook informatie over ouderenmishandeling en over kindermishandeling. Daarnaast ontvangt u handreikingen over de vraag, hoe u het onderwerp in uw vereniging bespreekbaar kunt maken.

Voor wie?
De bijeenkomsten zijn vooral bedoeld voor mensen, die als vrijwilliger werken in verenigingen en andere organisaties, zoals sportverenigingen, ouderenorganisaties, jongerenorganisaties enz. Kent u buiten uw vereniging mensen die belangstelling hebben, dan zijn zij ook van harte welkom.

Aanmelden
In verband met de organisatie vragen wij u zich uiterlijk vrijdag 21 november a.s. aan te melden via het mailadres: gmontauban@oldebroek.nl Graag naam, organisatie en aantal personen vermelden. Ook welke avond u wilt bezoeken. U ontvangt geen bevestiging. Het programma ontvangt u tijdens de bijeenkomst.