Gemeente Alphen aan den Rijn

Sloot

Informatieavond Ontwerp bestemmingsplan Nieuwe Sloot

Jong en oud kan straks wonen en recreëren in Nieuwe Sloot. De gemeente zet een volgende stap in de ontwikkeling van Nieuwe Sloot. Op 24 november presenteert de gemeente tijdens een informatieavond het voorontwerp bestemmingsplan Nieuwe Sloot. De avond is bedoeld om informatie te geven over de plannen die de gemeente heeft met dit gebied. Geïnteresserden kunnen tussen 18.30 uur en 22.00 uur terecht in commissiekamer I van het stadhuis. U kunt zich dan ook opgeven voor werkgroep Park.

Voor de meeste plekken in Alphen aan den Rijn geldt een bestemmingsplan. In een bestemmingsplan worden bestemmingen en gebruik van gronden geregeld. Een bestemming betekent dat iedereen weet wat er wel en niet op die plek gebouwd mag worden en waarvoor die plek gebruikt mag worden. Bijvoorbeeld voor akkerbouw of een torenflat. Of dat op een plek een bedrijf mag komen of woonhuizen. Maar ook worden bijvoorbeeld rooilijnen en bouwhoogtes vastgelegd. Als u bouwplannen heeft, is het verstandig als eerste het bestemmingsplan te raadplegen. De gemeente presenteert op november het voorontwerp bestemmingsplan voor het gebied dat ligt tussen de bestaande Planetenbuurt, de Eisenhowerlaan, de Oranje Naussausingel en de President Kennedylaan. Hierbinnen ontwikkelt ze vier deelgebieden met een eigen karakter: Holland, Tuin, Wand en Park.

Meedenken en -praten in werkgroep Park
De gemeente verzorgt ook voor de invulling van de openbare ruimte. Park wordt een groene en waterrijke omgeving waar het prettig wandelen en recreëren is. Bestaande bomen en sloten blijven zoveel mogelijk behouden. Er wordt veel water toegevoegd, dat is enerzijds nodig vanuit de eisen die het waterschap stelt en biedt anderzijds extra kwaliteit aan het gebied. Door samenwerking met de Rijnland Zorggroep, waartoe het ziekenhuis behoort, wordt een groter openbaar gebied gerealiseerd. Eén van de vier deelgebieden in het gebied Nieuwe Sloot is deelgebied Park. Dit is het gebied tussen de Oudshoornseweg, Gerard Doustraat, Sterrenlaan en Albert Schweitzerbrug. Dit gebied vormt het hart van de eerste woonservicezone in Alphen aan den Rijn. Dit betekent dat iedereen hier comfortabel kan gaan wonen, van alle gemakken voorzien, ongeacht leeftijd en lichamelijke conditie. Dit alles in een groen en waterrijk park. Het voorontwerp bestemmingsplan legt de stedenbouwkundige inrichting al op grote lijnen vast Zo ook de openbare ruimte, waar iedereen gebruik van maakt.. De contouren van de vijver in het park bijvoorbeeld, staan in het voorontwerp. Iedere gebruikersgroep heeft echter andere wensen. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de inrichting. U kunt hierover als omwonende meedenken en meepraten in de werkgroep Park. Naast het inwinnen van informatie over het bestemmingsplan kunt u zich op 24 november opgeven voor deze werkgroep Park.

Van alle gemakken thuis
Inmiddels zijn in deelgebied Wand het Sport en Educatie Centrum, Scala College en Limeshal, en het politiebureau met cellencomplex opgeleverd. Er is een realisatieovereenkomst met wonenCentraal getekend om het hart van de woonservicezone af te maken. Ook diverse andere partners, de Rijnland Zorggroep, Serviceflat Driehoorne, ActiVite en Participe sloten zich aan om samen te werken aan zorg, welzijn en wonen en om mee te helpen bij het invullen van het serviceaanbod in de woonservicezone. Het ziekenhuis is uitgebouwd en u kunt uit in restaurant De Vrienden bij seniorenflat Driehoorne. De eerste bewoners van de woonservicezone hebben inmiddels hun intrek genomen in de nieuwe woontoren Panorama aan de Uranusstraat.

Bezwaar maken tegen de plannen
Indien u het niet eens bent met de inhoud van het voorontwerp bestemmingsplan Nieuwe Sloot, kunt u in de periode van 6 november tot en met 29 december schriftelijk en gemotiveerd een reactie geven op het voorontwerp bestemmingsplan. Deze inspraakreactie kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de informatieavond of over bestemmingsplan Nieuwe Sloot dan kunt u contact met opnemen met Inge Logtmeijer, jurist bestemmingsplan Nieuwe Sloot, ilogtmeijer@alphenaandenrijn.nl of via telefoonnummer 0172 - 465 407.
Wilt u meer informatie over de werkgroep Park dan kunt u contact opnemen met Koen van Kampen, ontwerper Groen,
kvankampen@alphenaandenrijn.nl of via telefoonnummer 0172 - 465 307.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn