Ingezonden persbericht


Persbericht Sportbureau Alkmaar

Alkmaar, 20 november 2008

Sportbureau Alkmaar stuurt beweegpieten naar 23 basisscholen in Alkmaar

Zwarte pieten informeren jonge kinderen over samenwerken en gezond eten&bewegen.

Het Sportbureau Alkmaar zet zich wederom in om overgewicht te voorkomen door kinderen te stimuleren meer te bewegen en gezonder te eten. Net als de afgelopen 4 jaren, worden beweegpieten ingezet om kinderen te informeren over gezond eten en bewegen. Dit jaar wordt ook aandacht besteed aan samenwerking. De actie vindt plaats in de weken voor Sinterklaas (24 november t/m 5 december).

Wat houdt de Sinterklaasactie precies in?
De actie is bedoeld voor kinderen van groep 1 t/m 4 van het basisonderwijs. Deze kinderen krijgen op school een (beweeg)les van een zwarte piet, de beweegpiet. Deze beweegpiet verzorgt op 23 verschillende scholen in Alkmaar een les voor de kinderen, waarbij hij extra aandacht schenkt aan bewegen, gezond eten en samenwerking. De les bestaat onder andere uit een warming-up met Sinterklaaselementen, een spel met vragen over gezonde voeding en bewegen en tips om meer te bewegen in het dagelijks leven. De piet laat de kinderen zien dat sporten gezond, en vooral ook leuk is. Dit jaar geeft de beweegpiet extra aandacht aan het onderwerp samenwerken, omdat samenwerken bij bijvoorbeeld teamsport het plezier in sporten kan vergroten. De beweegpieten zijn inmiddels alweer voor het vijfde jaar actief.

Doel van de Sinterklaasactie
De organisatoren hopen door middel van deze Sinterklaasactie de kinderen bewust te maken van het belang van gezond eten, bewegen en samenwerken. Uit onderzoek dat vorig jaar naar deze actie is uitgevoerd, bleek dat de kinderen na de les meer kennis hadden over gezond eten en bewegen. Ook bleek dat de kinderen na de les van de beweegpiet positiever dachten over gezond eten en bewegen dan voor de les.

Sportbureau Alkmaar
Het Sportbureau Alkmaar levert alle aspecten van sport en beweging aan de inwoners van Alkmaar. Het Sportbureau richt zich op een sportaanbod als basisvoorziening voor alle lagen van de Alkmaarse bevolking, jong en oud, buitenschools en binnenschools. Kijk op de website www.sportbureau-alkmaar.nl voor de foto's en filmpjes en voor meer informatie over de activiteiten binnen en buiten school van het Sportbureau.

Einde persbericht