Ingezonden persbericht


Reliance Globalcom levert wereldwijde WAN-connectiviteit voor Vanderlande Industries

Schiphol-Rijk, 24 november 2008 - Reliance Globalcom en Vanderlande Industries, een wereldwijd vooraanstaande leverancier van geautomatiseerde material handling-systemen, hebben een contract van vijf jaar gesloten. De overeenkomst behelst het ontwerp, de implementatie en het beheer van een nieuw wereldwijd Wide Area Network (WAN). Reliance Globalcom zet een hybride IP-netwerk in, dat gebruikmaakt van Ethernet-, MPLS- en IPSec-technologieën. Dit netwerk biedt end-to-end connectiviteit voor de Customer Service Centers wereldwijd en de beheerde klantlocaties van Vanderlande Industries. De oplossing van Reliance Globalcom vervangt de verschillende wereldwijde, regionale en lokale oplossingen die Vanderlande momenteel gebruikt. Vanderlande is actief in Europa, Azië, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika, Canada en Zuid-Afrika.

"Als wereldwijd opererend bedrijf is de mogelijkheid om systemen, informatie en kennis te delen essentieel om succesvol te zijn", zegt Willem van der Craats, CIO van Vanderlande. "Met de ondersteuning van Reliance Globalcom creëren we een wereldwijd beheerd bedrijfsnetwerk dat ons de mogelijkheid biedt onze businessondersteuning te verbeteren. Daarbij voldoet het netwerk eveneens aan de eisen voor geavanceerde online communicatiemogelijkheden en kennisdeling. Daarnaast versterkt het onze flexibiliteit in het toevoegen van nieuwe locaties en verbindingen. We creëren met de oplossing tevens een platform waarmee we nieuwe technologieën en verbeterde beveiliging kunnen inzetten en tegelijkertijd connectiviteitskosten kunnen verlagen. Vanderlande koos voor Reliance Globalcom vanwege het specifieke businessmodel. Dit model biedt een professionele dienst die alle elementen van een geïntegreerd netwerk beheert met de flexibiliteit van kortlopende contracten. Het model biedt eveneens continu inzicht in ons netwerkgedrag en onze netwerkkosten."

Reliance Globalcom bouwt een allesomvattende oplossing die centraal te beheren is en integreert met de beste wereldwijde, regionale en lokale carriers. Beide partijen hebben een contract voor vijf jaar getekend met jaarlijkse afspraken om de flexibiliteit van het netwerk te vergroten. Reliance Globalcom ontwikkelt een hybride oplossing die elk type kantoor, klantlocatie of bureau kan ondersteunen via Ethernet, MPLS of IPSec. Daarnaast zet het bedrijf een actieve back-upoplossing in voor proactieve bescherming van de data van Vanderlande. Active Backup vervangt het op ISDN gebaseerde back-uppen met DSL en maakt gebruik van de 'always on'-functie om niet-bedrijfskritieke traffic te laten verlopen via een link die vroeger ongebruikt bleef.

"Reliance Globalcom is erg verheugd dat het Vanderlande mag voorzien van een state-of-the-art oplossing om alle vestigingen wereldwijd te verbinden met een universele infrastructuur", zegt Bertil Holthuis, Managing Director van het dochterbedrijf van Reliance Globalcom in de Benelux. "Onze nieuwe oplossing biedt niet alleen veiligere, betrouwbaardere en kosteneffectievere wereldwijde connectiviteit, maar ook een waardevol inzicht in alle communicatiekosten. Daarbij behoudt Vanderlande zijn flexibiliteit in de inzet van nieuwe technologieën zodra ze op de markt komen."

# # #

Over Vanderlande Industries
Vanderlande is een wereldwijd vooraanstaande leverancier van material handling-systemen. Het bedrijf leverde in de afgelopen jaren zijn producten aan meer dan duizend geautomatiseerde distributiecentra en meer dan driehonderd sorteerfaciliteiten in de exprespakkettenbranche. Ruim vierhonderd luchthavens, zowel internationale als regionale, maken gebruik van de bagagehandlingoplossingen van Vanderlande. Meer dan vijfhonderd klanten vertrouwen op het bedrijf voor onderhoud en ondersteuning van hun systemen.

Over Reliance Globalcom
Reliance Globalcom is een divisie van Reliance Communications Limited. De divisie leidt de wereldwijde telecomwerkzaamheden van de grootste geïntegreerde telecomserviceprovider van India. Reliance Globalcom brengt synergie in de wereldwijde bedrijfsvoering van Reliance Communications. Hieronder vallen de divisies Enterprise Services, Capacity Sales, Managed Services en een uiterst succesvol portfolio van retailproducten en -diensten, waaronder Global Voice, Internet Solutions en Value-Added Services. Het bedrijf bedient meer dan 1.400 grote organisaties, tweehonderd carriers en 1,7 miljoen retailklanten in vijftig landen verdeeld over vijf continenten. Reliance Globalcom is in het bezit van het grootste onderzeese kabelsysteem ter wereld, met een lengte van meer dan 65.000 kilometer. Dit systeem is naadloos geïntegreerd met de 110.000 kilometers aan particuliere glasvezelkabel van Reliance Communications. Tezamen biedt dit een stabiel platform voor het leveren van wereldwijde diensten. Het platform verbindt veertig belangrijke markten in India, het Midden-Oosten, Azië, Europa en de Verenigde Staten. Met de recente overname van eWave World, een pionier op het gebied van wereldwijde Wimax-netwerken, heeft Reliance Globalcom de mogelijkheid om 4G-diensten te introduceren in meer dan vijftig landen. Ook kocht het bedrijf onlangs Vanco Group. Nu kan het bedrijf beheerde diensten leveren in meer dan 230 landen wereldwijd. Meer informatie is beschikbaar op www.relianceglobalcom.com.

Over Reliance Communications
Reliance Communications Limited is opgericht door Shri. Dhirubhai H Ambani (1932-2002) en is de vlaggenschiporganisatie van de Reliance Anil Dhirubhai Ambani Group. De Reliance Anil Dhirubhai Ambani Group heeft momenteel een marktwaarde van meer dan 53 miljard dollar, een kasstroom van drie miljard dollar, een nettowinst van twee miljard dollar en geen schulden. Reliance Communications staat in de top 5 van meest waardevolle Aziatische telecombedrijven. Daarnaast is het de meest geïntegreerde telecomserviceprovider van India. Het bedrijf heeft meer dan 58 miljoen klanten, waaronder 1,8 miljoen retailklanten buiten India. Reliance Communications staat in de top 10 van Aziatische telecombedrijven voor wat betreft het aantal klanten. Onder de zakelijke klanten vallen 2.100 Indiase en multinationale bedrijven en meer dan achthonderd wereldwijde en regionale carriers. Reliance Communications heeft een pan-Indiaas, geavanceerd, geïntegreerd (draadloos en niet-draadloos), convergent (spraak, data en video) digitaal netwerk van de hoogste kwaliteit. Dit netwerk dekt meer dan 20.000 steden en 45.000 dorpen. Het bedrijf bezit en beheert de grootste geavanceerde, IP-geschikte infrastructuur ter wereld. Deze omvat 175.000 kilometer glasvezelkabel in India, de Verenigde Staten, Europa, het Midden-Oosten en Azië, en het gebied rond de Stille Zuidzee.



Ingezonden persbericht