Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 24 november 2008

Blauwe rolemmer zorgt voor minder papier in het restafval Gemeente Alkmaar breidt verspreidingsgebied blauwe rolemmer uit

Huishoudens in het Burgemeester-, Nassau-, Emma- en Landstratenkwartier, Bergermeer, Kooimeer en Overdie Zuid krijgen begin 2009 een apart inzamelmiddel voor oud papier en karton: de blauwe rolemmer. De blauwe rolemmer voor oud papier en karton geeft de scheiding van oud papier en karton een extra stimulans. Uit eerder ervaringen blijkt dat een apart inzamelmiddel bijdraagt aan een betere scheiding. Hierdoor verdwijnt er minder papier en karton in het restafval.

De rolemmer wordt begin februari bij de betreffende huishoudens bezorgd. Op de Afvalkalender 2009 zijn de inzameldata voor het oud papier en karton terug te vinden. De blauwe rolemmer moet op inzameldagen op de plek gezet worden waar ook de grijze en groene rolemmer staat. Met de invoering van de blauwe rolemmer kunnen inwoners het oud papier en karton niet meer aanbieden in de grijze rolemmer.

Bewonersbrief
Eind november ontvangen de inwoners van de bovenstaande wijken een brief over de invoering van de blauwe rolemmer. Elk huishouden krijgt automatisch een blauwe rolemmer. Inwoners die geen blauwe rolemmer willen ontvangen kunnen dit door middel van de bijgevoegde antwoordkaart aangeven.

Afval scheiden

Het scheiden van afval vindt de gemeente Alkmaar erg belangrijk. Wethouder Simon Binnendijk:"Waar recycling mogelijk is, gebeurt dit ook. Door oud papier en karton opnieuw te gebruiken worden waardevolle grondstoffen bespaart. Dit is beter voor het milieu, bespaart kosten en levert geld op."

Waar kunnen Alkmaarders oud papier en karton inleveren? Niet alleen de huishoudens met een blauwe rolemmer kunnen hun oud papier en karton scheiden. In Alkmaar kunnen de overige huishoudens op de volgende plaatsen oud papier en karton inleveren of laten ophalen.
. In de onderstaande wijken wordt het oud papier en karton één keer per maand opgehaald door verenigingen. Dit zijn de volgende wijken en verenigingen:

Wijk 1 Oudorperpolder, Rekerbuurt: speeltuinvereniging OKB

Wijk 10 Koedijk, De Weijdt: Aurora Sport Koedijk

Wijk 12 Daalmeer-Noord: De Goudkust en Jongerenkoor Alkmaar-Noord

Wijk 15 in het gebied tussen het Noordhollands Kanaal en de Nieuwe Schermerweg: Buurthuis de Wachter
. In de binnenstad haalt de gemeente het oud papier en karton apart op
. Bij scholen, verenigingen of kerken die oud papier en karton inzamelen
. Er staan door heel Alkmaar papiercontainers, zoals de milieustraten bij winkelcentra
. De Afvalbrengplaats, Kitmanstraat 26, zamelt ook oud papier en karton in

Meer informatie:
Afdeling Communicatie, (072) 548 9555.


-----------------------


---- --