Ingezonden persbericht


Media alert

Ondanks sneeuwval geen extreem drukke ochtendspits

Amsterdam, 24 november 2008 - Vanochtend zorgde sneeuwval in Nederland tegen verwachting niet tot extreme drukte op de Nederlandse wegen. TomTom High Definition Traffic(TM) registreerde om 08:05 uur het hoogtepunt van 217 files met een totale lengte van 954,2 kilometer. Andere verkeersinformatiebronnen registreerde op dit moment maar 62 files, met een totale lengte van 291 kilometer file. TomTom is in staat om nauwkeurigere verkeersinformatie te leveren, doordat het deze informatie van meer bronnen en over veel meer wegen verzamelt dan iedere andere verkeersinformatiebron.


* De langste file van 32,4 kilometer stond op de A1 Richting Amsterdam tussen Stroe en Laren.


* Ook op de A12 Richting Den Haag tussen Bodegraven en Den Haag Malieveld stond een file van 32,4 kilometer, hier ondervonden mensen de langste vertraging van 54 minuten. TomTom High Definition Traffic geeft inzicht in het aantal minuten vertraging die mensen op hun route tegenkomen.


* Naast opstoppingen op de snelweg waren er ook files op secundaire wegen. Zo stonden bestuurders op de N201 tussen Uithoorn en Badhoevedorp in 8,7 kilometer file.

Op 25 maart dit jaar zorgde sneeuwval in Nederland wel tot erge drukte op de wegen. TomTom registreerde in de ochtendspits toen maar liefst 2100 kilometer file, in tegenstelling tot 888 kilometer dat door andere verkeersaanbieders werd doorgegeven. Het verschil zit in de provinciale wegen en snelwegen buiten de Randstand; die worden vaak niet meegeteld. TomTom kan dit wel.


- EINDE-
TomTom PR
Nina Breuning
E-mail: nina.breuning@tomtom.com

Over TomTom
TomTom NV is wereldwijd de grootste leverancier van navigatiediensten. De producten van TomTom zijn ontworpen met een nadruk op innovatie, kwaliteit, gebruiksgemak, veiligheid en toegevoegde waarde. Tot de producten van TomTom behoren alles-in-één navigatiesystemen die het voor klanten mogelijk maken om meteen na het uitpakken te kunnen navigeren; dit zijn de bekroonde TomTom GO familie, de TomTom XL en TomTom ONE reeks en de TomTom RIDER. Daarnaast heeft onafhankelijk onderzoek uitgewezen dat de producten van TomTom een duidelijk positief effect hebben op de rij- en wegveiligheid. TomTom biedt een portfolio van informatie en diensten voor TomTom navigatiesystemen, die gemakkelijk beschikbaar zijn via TomTom HOME. TomTom biedt ook navigatiesoftwareproducten voor PDA's en smartphones; de TomTom NAVIGATOR software. TomTom WORK combineert de meest geavanceerde communicatie en slimste navigatietechnologie met toonaangevende tracking en tracing expertise. De producten van TomTom worden verkocht in meer dan 30 landen via een netwerk van retailers en tevens online. TomTom is opgericht in 1991 in Amsterdam en heeft kantoren in Europa, Noord-Amerika, Azië en Zuid-Afrika. TomTom is genoteerd aan de Euronext, de beurs van Amsterdam in Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.tomtom.com.