Ingezonden persbericht


NIEUWBERICHT

Overname dcTrack Software door Raritan
om energiebeheer mogelijkheden van datacentra te verbeteren

-- Visualisatie- en trackingtechnologie voor datacenter efficiëntie en lagere energiekosten --

Capelle aan den IJssel, (24 november 2008) - Raritan heeft bekend gemaakt dat het de dcTracktoday(TM) datacenter infrastructuur management software heeft overgenomen van Nassoura Technology Associates, LLC (NTA), een bedrijf gespecialiseerd in datacenter virtualisatie, automatisering en management software.

Raritan zal de dcTrack en verwante technologiën integreren in Raritan's energiebeheer portfolio. De oplossingen van Raritan helpen ICT- en facilitaire afdelingen energiekosten te verlagen en datacentra efficiënter te beheren doordat er bruikbare informatie en inzichten geleverd worden over belangrijke facetten van een datacenter - zoals granulaire data voor het identificeren van energie-inefficiënte servers, beschikbare rack-capaciteit, zekeringen die bijna doorslaan, overbodige koeling en luchtvochtigheid..

"Onze overname van dcTrack versterkt onze positie in de datacenter power management omgeving door de huidige pijnpunten van datacenter-, facilitair- en ICT infrastructuurmanagers daadwerkelijk te adresseren" zegt Rasul Damji, Vice President of Product Operations bij Raritan. "De toevoeging van de uitgebreide visualisatiesoftware van dcTrack vult ons pakket voor het verzamelen, meten, controleren en analyseren van energieverbruik en milieu-indicatoren evenals onze servertoegangstechnologie op afstand goed aan. Onze visie op het efficiënter en betrouwbaarder maken van datacenters, door real-time en gedetailleerde informatie over ICT-infrastructuur helpt ons bij het versterken van ons portfolio en het helpt organisaties betere beslissingen te maken met betrekking tot hun datacenters en tot groene automatisering."

Khaled Nassoura, oprichter en algemeen directeur van NTA, gaat het nieuwe initiatief voor groene datacenters van Raritan leiden. Het initiatief is gericht op het leveren van een product waarmee beheerders van datacenters de informatie en middelen kunnen verzamelen zodat de productiviteit en energieverbruik van hun datacenter kunnen worden geoptimaliseerd. "We zijn verheugd met deze overname door Raritan, en zijn trots dat ons product onderdeel gaat uitmaken van het energiebeheerpakket van Raritan," zegt Nassoura. "Energieverbruik door datacenters is een belangrijke zaak nu dat energiekosten stijgen en servers energie vreten. Onze aanpak is in lijn met de strategie van Raritan om granulaire informatie over energieverbruik op het niveau van het apparaat te gebruiken, waardoor beheerders van datacenters groei en veranderingen beter kunnen plannen en de huidige bedrijfsvoering en infrastructuur kunnen optimaliseren dankzij de de meest accurate informatie die beschikbaar is. Onze klanten zullen duidelijk van deze aanpak kunnen profiteren en ook van de wereldwijd beschikbare klantenservice van Raritan en bekroonde O&O-afdeling."

Over Raritan (www.Raritan.nl) Raritan, opgericht in 1985, is een toonaangevende leverancier van oplossingen voor het beheer van ICT-infrastructuurapparatuur, zoals servers en netwerkcomponenten, en de bedrijfskritische toepassingen en diensten die daarop draaien. Met deze betrouwbare en gevoelige oplossingen - gebaseerd op KVM-switches (toetsenbord, beeldscherm, muis), seriële consoleservers, remote connectiviteitsproducten en stroombeheersoftware - kunnen bedrijven proactief hun ICT-systemen controleren en beheren. Daarnaast ontwikkelt Raritan geavanceerde hardwareproducten voor de OEM-markt voor remote beheer op basis van KVM-over-IP- en IPMI-technologieën.

De oplossingen van Raritan worden geleverd in 76 landen en gebruikt in meer dan 50.000 datacentra en andere ICT-omgevingen over de hele wereld. Raritan heeft wereldwijd 38 kantoren. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Capelle aan den IJssel.

Edwin de Boer
Marketing Manager - Europe
Raritan Europe
Eglantierbaan 16
2908 LV Capelle aan den IJssel
The Netherlands

Phone: +31 (0)10 284 40 56
Fax: +31 (0)10 284 40 49
Cell: +31 (0)6 523 162 33
E-Mail: edwin.deboer@raritan.com Web: www.raritan.info