Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Noteringen Europees voetballer van het jaar 2008
Van der Sar kan Gouden Bal vangen

Malta, 24 november - Edwin van der Sar is de hoogst genoteerde Nederlandse kanshebber voor de prestigieuze titel 'Europees voetballer van het jaar 2008'. Zo blijkt uit de noteringen op www.unibet.nl. De Manchester United-doelman scoort 35 tegen 1. Topfavoriet is zijn teamgenoot Cristiano Ronaldo met een notering van 1,05:1. Andere kanshebbers zijn Messi (10:1) en Casillas (12,00:1). Op 2 december wordt bekendgemaakt wie de Gouden Bal in ontvangst mag nemen.

Anne-Jaap Snijders, Hoofd Mediazaken Unibet Nederland: "Voorspellen en voetbal zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Of het nu gaat om de uitslagen van wedstrijden of, zoals in dit geval, wie de Europese voetballer van het jaar wordt; wedden geeft net dat beetje extra spanning. Mijn tip: Arshavin. Hij staat 18:00:1."

Voetbaljournalisten brengen stem uit
Al sinds 1956 wordt jaarlijks de beste voetballer van Europa gekozen. Dit op initiatief van het Franse tijdschrift France Football. Voetbaljournalisten uit alle landen die zijn aangesloten bij de UEFA brengen hun stem uit op de in hun ogen beste voetballer. De winnaar krijgt als trofee de Gouden Bal ('Ballon d'Or').

Over Unibet
Unibet is een online wedkantoor. Het is opgericht in 1997 en staat genoteerd aan de beurs (OMX Nordic Exchange) van Stockholm. Unibet is een van de grootste private online wedkantoren in Europa en biedt diensten in twintig talen aan via www.unibet.com. Momenteel heeft Unibet meer dan 2,7 miljoen klanten in meer dan honderd landen. Unibet is lid van de EGBA (European Gaming and Betting Association) en RGA (Remote Gambling Association) in Groot-Brittannië en is gecertificeerd door G4, Global Gaming Guidance Group. In december 2007 heeft Unibet Maria Holdings, de grootste online bingoaanbieder in Scandinavië, overgenomen. En in april 2008 heeft Unibet de grootste paardenraceportal van Scandinavië overgenomen. Meer informatie over Unibet is te vinden op www.unibet.nl of www.unibetgroupplc.com


Noot voor de redactie,